Βελουτέ από τραγανό καλαμπόκι και καπνιστό ζαμπόν
Συστατικά
- 2 κονσέρβες καλαμπόκι των 300 g
- 1 κύβος λαχανικών MAGGI
- 50 g ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 600 ml ζεστό νερό
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κουτί 20 ml γάλα εβαπορέ
- 3 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
- 20 g βούτυρο
Βήμα - βήμα
-
Βήμα 1
Ξεφλούδισε και ψιλοκόψε το κρεμμύδι. Στράγγιξε το καλαμπόκι.
-
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα με βούτυρο, τσιγάρισε το κρεμμύδι και το καλαμπόκι. Πρόσθεσε το αλεύρι ώστε να καλύψει καλά το καλαμπόκι και στη συνέχεια το ζεστό νερό και τον κύβο. Μαγείρεψε σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Κράτησε ορισμένους κόκκους καλαμποκιού για τη διακόσμηση.
-
Βήμα 3
Χτύπησε με το μίξερ ή μια ράβδο το περιεχόμενο της κατσαρόλας προσθέτοντας το συμπυκνωμένο μη ζαχαρούχο γάλα. Στη συνέχεια, πέρασε το μείγμα από σουρωτήρι για να αφαιρεθούν οι φλούδες.
-
Βήμα 4
Πρόσθεσε τα καρυκεύματα του γούστου σου και σέρβιρε αμέσως, με λωρίδες από ζαμπόν και κόκκους καλαμποκιού! Καλή όρεξη!