Βελουτέ από τραγανό καλαμπόκι και καπνιστό ζαμπόν
- 2 κονσέρβες καλαμπόκι των 300 g
- 1 κύβος λαχανικών MAGGI
- 50 g ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 600 ml ζεστό νερό
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κουτί 20 ml γάλα εβαπορέ
- 3 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
- 20 g βούτυρο
-
30 λεπτάΜαγείρεμα
-
30 λεπτάΣυνολικός χρόνος
-
Βήμα 1
Ξεφλούδισε και ψιλοκόψε το κρεμμύδι. Στράγγιξε το καλαμπόκι.
-
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα με βούτυρο, τσιγάρισε το κρεμμύδι και το καλαμπόκι. Πρόσθεσε το αλεύρι ώστε να καλύψει καλά το καλαμπόκι και στη συνέχεια το ζεστό νερό και τον κύβο. Μαγείρεψε σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Κράτησε ορισμένους κόκκους καλαμποκιού για τη διακόσμηση.
-
Βήμα 3
Χτύπησε με το μίξερ ή μια ράβδο το περιεχόμενο της κατσαρόλας προσθέτοντας το συμπυκνωμένο μη ζαχαρούχο γάλα. Στη συνέχεια, πέρασε το μείγμα από σουρωτήρι για να αφαιρεθούν οι φλούδες.
-
Βήμα 4
Πρόσθεσε τα καρυκεύματα του γούστου σου και σέρβιρε αμέσως, με λωρίδες από ζαμπόν και κόκκους καλαμποκιού! Καλή όρεξη!
Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.
EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ
Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.
Συμβουλές μόνο για σένα
Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.
Δωρεάν δείγματα
Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.
Διαδραστικές εφαρμογές
Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.