Κέικ σπανακιού με τυρί ρικότα
Συστατικά
- 1 κύβο λαχανικών MAGGI
- 1 κουτί 410 g γάλα εβαπορέ
- 4 αυγά
- 450 g καταψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
- 500 g ρικότα (ιταλικό τυρί)
- 10 g βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Βήμα - βήμα
-
Bήμα 1
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
-
Bήμα 2
Απόψυξε το σπανάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και καρυκεύστε το.
-
Bήμα 2
Πλύνε καλά το σπανάκι. Αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένο, ακολούθησε τις οδηγίες της συσκευασίας και καρύκευσέ το.
-
Bήμα 3
Χτύπησε τα αυγά. Πρόσθεσε το γάλα, το ζωμό, τα ¾ της ρικότας σε κομματάκια και το σπανάκι αφού το στραγγίξεις καλά. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε καλά.
-
Bήμα 4
Άδειασε το μισό μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Κόψε την υπόλοιπη ρικότα σε φέτες, τις οποίες θα βάλεις στο κέντρο της φόρμας. Κάλυψε την με το υπόλοιπο παρασκεύασμα. Ψήσε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφαίρεσε τη φόρμα και σέρβιρέ το ζεστό.