Κέικ σπανακιού με τυρί ρικότα
- 1 κύβο λαχανικών MAGGI
- 1 κουτί 410 g γάλα εβαπορέ
- 4 αυγά
- 450 g καταψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
- 500 g ρικότα (ιταλικό τυρί)
- 10 g βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
-
45 λεπτάΜαγείρεμα
-
45 λεπτάΣυνολικός χρόνος
-
Bήμα 1
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
-
Bήμα 2
Απόψυξε το σπανάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και καρυκεύστε το.
-
Bήμα 2
Πλύνε καλά το σπανάκι. Αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένο, ακολούθησε τις οδηγίες της συσκευασίας και καρύκευσέ το.
-
Bήμα 3
Χτύπησε τα αυγά. Πρόσθεσε το γάλα, το ζωμό, τα ¾ της ρικότας σε κομματάκια και το σπανάκι αφού το στραγγίξεις καλά. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε καλά.
-
Bήμα 4
Άδειασε το μισό μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Κόψε την υπόλοιπη ρικότα σε φέτες, τις οποίες θα βάλεις στο κέντρο της φόρμας. Κάλυψε την με το υπόλοιπο παρασκεύασμα. Ψήσε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφαίρεσε τη φόρμα και σέρβιρέ το ζεστό.
Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.
EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ
Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.
Συμβουλές μόνο για σένα
Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.
Δωρεάν δείγματα
Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.
Διαδραστικές εφαρμογές
Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.