MyFeed Personalized Content
3_sympliromata-diatrofis-paidi_16_6

Συμπληρώματα διατροφής για το παιδί

Μοναδική σειρά συμπληρωμάτων διατροφής ειδικά σχεδιασμένη για να απαντήσει στις διατροφικές ανάγκες του παιδιού σου: από την κλασική πρόσληψη βιταμίνης D μέχρι την ισορροπία του εντερικού συστήματος και την ενυδάτωση.
nan care corner

Θέλεις να δεις τη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής NANCARE

Τι κάνουν τα συμπληρώματα προβιοτικών κατά τη διάρκεια και μετά την αντιβιοτική θεραπεία;

Nestlé NANCARE συμπληρώματα διατροφής – Flora-Support

Δεν έχουν όλα τα προβιοτικά αποτέλεσμα στη περίπτωση αντιβιοτικής αγωγής. Ωστόσο, ειδικά για το L. rhamnosus, τα στοιχεία δείχνουν ότι η καθημερινή συμπληρωματική χορήγηση οδηγεί σε σημαντικές ευεργετικές αλλαγές στη σύνθεση της εντερικής μικροβιακής κοινότητας. Υπό αυτή την έννοια, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής (ESPGHAN) συνιστά τη χρήση αυτού του προβιοτικού για την πρόληψη της διάρροιας που σχετίζεται με αντιβιοτικά. Το NANCARE FLORA SUPPORT περιέχει L. rhamnosus. Είναι σκόπιμο να ξεκινήσει η χορήγηση συμπληρωμάτων νωρίς, κατά προτίμηση συγχρόνως με την αντιβιοτική θεραπεία, πριν επέλθει τροποποίηση του εντερικού μικροβιόκοσμου και υπερ-αναπτυχθούν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Είναι επίσης σκόπιμο να συνεχιστεί η χορήγηση του L. rhamnosus κατά τη διάρκεια της αντιβιοτικής θεραπείας και έως και 1-3 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Θα πρέπει να ζητείται η γνώμη ενός ειδικού για την ακριβή διάρκεια της χορήγησης συμπληρωμάτων.

Τι είναι η βιταμίνη D και τι ακριβώς κάνει;

Nestlé NANCARE συμπληρώματα διατροφής – DHA, Βιταμίνη D&E

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη και ουσιαστικά μια προ-ορμόνη (δηλαδή μια πρόδρομη ουσία μιας ορμόνης), αν λάβουμε υπόψη τις ενδοκρινικές της λειτουργίες. Ο κύριος ρόλος της βιταμίνης D είναι η υποστήριξη της ανάπτυξης των οστών, κυρίως προωθώντας την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από τα εντερικά κύτταρα και τον οστικό ιστό, καθώς και τη διευκόλυνση της ισορροπίας του ασβεστίου. Ο σχηματισμός των οστών λαμβάνει χώρα κυρίως κατά τη βρεφική και παιδική ηλικία, οπότε η βιταμίνη D έχει ιδιαίτερη σημασία κατά την περίοδο αυτή. Εκτός από το ρόλο της στην υγεία των οστών, η βιταμίνη D έχει πολλαπλές άλλες λειτουργίες, όπως αυτή των υποδοχέων που βρίσκονται και σε άλλους ιστούς και όργανα (π.χ. στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και του παγκρέατος- και σε άλλα σημαντικά όργανα, όπως ο εγκέφαλος, η καρδιά και το δέρμα). Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι η βιταμίνη D μπορεί να ρυθμίσει έως και 1.250 γονίδια.

Τι μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα;

Nestlé NANCARE συμπληρώματα διατροφής – Flora-Equilibrium

Περίπου στο 95% των περιπτώσεων, η δυσκοιλιότητα χαρακτηρίζεται ως «λειτουργική», υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει δομική ή βιοχημική αιτία. Ωστόσο, στο 5% των περιπτώσεων, υπάρχει ιατρική αιτία.

Οι παράγοντες εμφάνισης δυσκοιλιότητας σε βρέφη και μικρά παιδιά περιλαμβάνουν:

- Χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών
- Μικρότερη διάρκεια θηλασμού
- Αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος
- Έκθεση σε στρεσογόνα επεισόδια
- Οικογενειακό ιστορικό δυσκοιλιότητας
- Ανώριμο πεπτικό σύστημα
- Αλλαγή στη διατροφή, π.χ. εισαγωγή στερεών τροφών κατά την περίοδο απογαλακτισμού

diatrofologos
expert icon

Ρώτησε το διατροφολόγο μας

Για όποιο ζήτημα σχετικό με τη διατροφή σου αλλά και του μωρού σου, ο διατροφολόγος μας είναι εδώ με όλες τις απαντήσεις!

MVP Logo

Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.

 • Club Benefits Icons_1

  EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ

  Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.

 • Club Benefits Icons_2Club Benefits Icons

  Συμβουλές μόνο για σένα

  Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.

 • Club Benefits Icons_3Club Benefits Icons

  Δωρεάν δείγματα

  Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.

 • Club Benefits Icons_5Club Benefits Icons

  Διαδραστικές εφαρμογές

  Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.