Κρεμώδες ριζότο με κοτόπουλο και πράσα
Συστατικά
- 250 g ρύζι για ριζότο (αρμπόριο) ή στρογγυλόσπερμο ρύζι
- 2 κύβους MAGGI
- 300 g πράσο
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι
- 750 ml νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- Πιπέρι
Βήμα - βήμα
-
Bήμα 1
Πλύνε και κόψε σε φέτες το πράσο. Ψιλοκόψε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ξεφλούδισε και ψιλοκόψε το κρεμμύδι. Διάλυσε τους κύβους σε νερό που βράζει.
-
Bήμα 2
Ρόδισε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με καυτό λάδι. Πρόσθεσε το ρύζι και σόταρε το μέχρι να γίνει διάφανο. Πρόσθεσε το πράσο και το κοτόπουλο. Ενσωμάτωσε σιγά σιγά τον ζωμό καθώς το ρύζι τον απορροφάει. Το μαγείρεμα διαρκεί 15 ως 20 λεπτά. Πρόσθεσε πιπέρι. Όταν το ρύζι απορροφήσει σχεδόν όλο τον ζωμό, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε.
-
Πρόταση σερβιρίσματος
Ανάδειξε τη γεύση του ριζότο σου με ψιλοκομμένα μυρώνια ή αντικατάστησε την κρέμα γάλακτος με τυρί μασκαρπόνε.