Κρεμώδες ριζότο με κοτόπουλο και πράσα
- 250 g ρύζι για ριζότο (αρμπόριο) ή στρογγυλόσπερμο ρύζι
- 2 κύβους MAGGI
- 300 g πράσο
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι
- 750 ml νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- Πιπέρι
-
30 λεπτάΜαγείρεμα
-
30 λεπτάΣυνολικός χρόνος
-
Bήμα 1
Πλύνε και κόψε σε φέτες το πράσο. Ψιλοκόψε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ξεφλούδισε και ψιλοκόψε το κρεμμύδι. Διάλυσε τους κύβους σε νερό που βράζει.
-
Bήμα 2
Ρόδισε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με καυτό λάδι. Πρόσθεσε το ρύζι και σόταρε το μέχρι να γίνει διάφανο. Πρόσθεσε το πράσο και το κοτόπουλο. Ενσωμάτωσε σιγά σιγά τον ζωμό καθώς το ρύζι τον απορροφάει. Το μαγείρεμα διαρκεί 15 ως 20 λεπτά. Πρόσθεσε πιπέρι. Όταν το ρύζι απορροφήσει σχεδόν όλο τον ζωμό, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε.
-
Πρόταση σερβιρίσματος
Ανάδειξε τη γεύση του ριζότο σου με ψιλοκομμένα μυρώνια ή αντικατάστησε την κρέμα γάλακτος με τυρί μασκαρπόνε.
Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.
EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ
Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.
Συμβουλές μόνο για σένα
Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.
Δωρεάν δείγματα
Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.
Διαδραστικές εφαρμογές
Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.