Ταμπουλέ με Ρύζι
Συστατικά
• 200g ρύζι
• 3 ντομάτες
• χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
• το λευκό μέρος από 2 φρέσκα κρεμμύδια
• 1 κύβο βασιλικό-ελαιόλαδο MAGGI
• 1/2 αγγούρι
• 1/2 ματσάκι δυόσμου
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
Βήμα - βήμα
-
Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα, βράσε 1 λίτρο νερό και πρόσθεσε τον κύβο. Πρόσθεσε το ρύζι και μαγείρεψε για 30 λεπτά. Στράγγιξε προσεκτικά και άφησε το να κρυώσει.
-
Βήμα 2
Πλύνε τα λαχανικά σου. Από τη ντομάτα και τα αγγουράκια βγάλε τους σπόρους. Ξεφλούδισε τα κρεμμύδια και κόψε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια. Ψιλοκόψε το δυόσμο.
-
Βήμα 3
Ανακάτεψε όλα τα συστατικά σε μια σαλατιέρα, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Σέρβιρέ το δροσερό.
-
Πρόταση σερβιρίσματος:
Μείωσε το χρόνο προετοιμασίας. Ξέπλυνε το ρύζι με κρύο νερό και άφησε το να στεγνώσει καλά.