Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Μοιράσου το Συνταγή
X

Εγκυμοσύνη

Σοκολατένιο κραμπλ με βερίκοκα

Σερβίρει6

Συστατικά
  • 100 g κουβερτούρα NESTLE DESSERT
  • 80 g αλεύρι
  • 25 g μαλακό βούτυρο
  • 45 g αλεσμένα φουντούκια
  • 30 g ξεφλουδισμένα φουντούκια
  • 75 g καστανή ζάχαρη
  • 500 g βερίκοκα

Bήμα 1

Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ, βάλε  το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αλεσμένα φουντούκια. Λιώσε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Άλεσε τα φουντούκια χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Πρόσθεσε στο μπολ τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο σε κομμάτια. Ανακάτεψε  καλά όλα τα συστατικά ώστε να δημιουργηθεί μία «ψιχουλιαστή» ζύμη.

Βήμα 3

Αφαίρεσε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και κόψε τα σε κομμάτια.  Τοποθέτησε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και κάλυψε τα φρούτα με τη ζύμη του κραμπλ. Ψήσε  στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ώσπου το επάνω μέρος να είναι τραγανό.

Πρόταση σερβιρίσματος

Δοκίμασε να φτιάξεις  αυτό το κραμπλ με 250 g ροδάκινα και 250 g βερίκοκα.