Πουγκιά φρούτων με πικάντικη σάλτσα
- 6 φέτες ανανά φρέσκο ή κομπόστα
- 3 μπανάνες
- 1 κουτί (425 g) παπάγια σε κομμάτια
- 200 ml συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε σκόνη
- 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 4 πρέζες κύμινο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
-
15 λεπτάΜαγείρεμα
-
15 λεπτάΣυνολικός χρόνος
-
Bήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, το δυόσμο και τα μπαχαρικά. Ξεφλούδισε και κόψε τις μπανάνες σε ροδέλες. Ρίξε το χυμό λεμονιού. Στράγγιξε τα φρούτα με το σιρόπι και κόψε τις ροδέλες του ανανά σε κομμάτια.
-
Bήμα 2
Σε κάθε φύλλο αντικολλητικού χαρτιού, μοίρασε τις ροδέλες μπανάνας και μετά τα κομμάτια ανανά και παπάγιας. Ρίξε τη σάλτσα μπαχαρικών. Κλείσε τα πουγκιά και ψήσε τα στο φούρνο μικροκυμάτων ανά δύο, για 2 λεπτά στα 850 Watt. Σέρβιρε τα χλιαρά.
-
Σημαντική συμβουλή
Μπορείς να ψήσεις τα πουγκιά στον κανονικό φούρνο (180°C) για 8 λεπτά.
Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.
EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ
Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.
Συμβουλές μόνο για σένα
Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.
Δωρεάν δείγματα
Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.
Διαδραστικές εφαρμογές
Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.