MyFeed Personalized Content
Εγκυμοσύνη (Συμπτώματα και όχι μόνο…)
Σνακ
Συνταγή
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πουγκιά φρούτων με πικάντικη σάλτσα

6
Εύκολη
15 λεπτά
Συστατικά
  • 6 φέτες ανανά φρέσκο ή κομπόστα
  • 3 μπανάνες
  • 1 κουτί (425 g) παπάγια σε κομμάτια
  • 200 ml συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε σκόνη
  • 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 4 πρέζες κύμινο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
Βήμα - βήμα
  • 15 λεπτά
    Μαγείρεμα
  • 15 λεπτά
    Συνολικός χρόνος
  • Bήμα 1

    Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, το δυόσμο και τα μπαχαρικά. Ξεφλούδισε και κόψε τις μπανάνες σε ροδέλες. Ρίξε το χυμό λεμονιού. Στράγγιξε τα φρούτα με το σιρόπι και κόψε τις ροδέλες του ανανά σε κομμάτια.

  • Bήμα 2

    Σε κάθε φύλλο αντικολλητικού χαρτιού, μοίρασε  τις ροδέλες μπανάνας και μετά τα κομμάτια ανανά και παπάγιας. Ρίξε τη σάλτσα μπαχαρικών. Κλείσε τα πουγκιά και ψήσε  τα στο φούρνο μικροκυμάτων ανά δύο, για 2 λεπτά στα 850 Watt. Σέρβιρε τα χλιαρά.

  • Σημαντική συμβουλή

    Μπορείς  να ψήσεις  τα πουγκιά στον κανονικό φούρνο (180°C) για 8 λεπτά.