Ριζότο με ανοιξιάτικα λαχανικά και φρέσκο κατσικίσιο τυρί

Ριζότο με ανοιξιάτικα λαχανικά και φρέσκο κατσικίσιο τυρί

Τι να Περιμένεις κατά την Εγκυμοσύνη σου
Συνταγή
Μαγειρεμα: 25 λεπτά
Μεριδες: 4
Βραδινό
Βαθμος δυσκολιας: Εύκολη

Allergens

Γάλα

Συστατικά

  • 200 g ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
  • 2 κύβους λαχανικών MAGGI
  • 200 g κατεψυγμένο αρακά ή καθαρισμένο φρέσκο αρακά
  • 100 g φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή τυρί cottage αν θέλετε ακόμα πιο ελαφριά συνταγή
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Βήμα - βήμα

  • Βήμα 1

    Πλύνε και κόψε το κολοκυθάκι σε κυβάκια. Ψιλοκόψε το κρεμμύδι και τσιγάρισε το σε μία κατσαρόλα  ή σε ένα βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι. 

  • Βήμα 2

    Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε το μέχρι να γίνει διάφανο.

  • Βήμα 3

     Πρόσθεσε τα λαχανικά και ανακάτεψε. Μαγείρεψε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Διάλυσε τους κύβους λαχανικών στο ζεστό νερό και μαγείρεψε σε σιγανή φωτιά.

  • Βήμα 4

    Μόλις απορροφάται το υγρό, πρόσθεσε και άλλο ζωμό.  Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε το φρέσκο κατσικίσιο τυρί. Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται. Ανακάτεψε μία τελευταία φορά και άφησε το για 2 λεπτά.

  • Πρόταση σερβιρίσματος

    Αντικατάστησε το φρέσκο κατσικίσιο τυρί με κάποιο άλλο μαλακό κατσικίσιο τυρί.