Ριζότο με ανοιξιάτικα λαχανικά και φρέσκο κατσικίσιο τυρί
Συστατικά
- 200 g ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
- 2 κύβους λαχανικών MAGGI
- 200 g κατεψυγμένο αρακά ή καθαρισμένο φρέσκο αρακά
- 100 g φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή τυρί cottage αν θέλετε ακόμα πιο ελαφριά συνταγή
- 1 λίτρο ζεστό νερό
- 1 κρεμμύδι
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
Βήμα - βήμα
-
Βήμα 1
Πλύνε και κόψε το κολοκυθάκι σε κυβάκια. Ψιλοκόψε το κρεμμύδι και τσιγάρισε το σε μία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι.
-
Βήμα 2
Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε το μέχρι να γίνει διάφανο.
-
Βήμα 3
Πρόσθεσε τα λαχανικά και ανακάτεψε. Μαγείρεψε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Διάλυσε τους κύβους λαχανικών στο ζεστό νερό και μαγείρεψε σε σιγανή φωτιά.
-
Βήμα 4
Μόλις απορροφάται το υγρό, πρόσθεσε και άλλο ζωμό. Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε το φρέσκο κατσικίσιο τυρί. Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται. Ανακάτεψε μία τελευταία φορά και άφησε το για 2 λεπτά.
-
Πρόταση σερβιρίσματος
Αντικατάστησε το φρέσκο κατσικίσιο τυρί με κάποιο άλλο μαλακό κατσικίσιο τυρί.