MyFeed Personalized Content
Εγκυμοσύνη
Βραδινό
Συνταγή
Add this post to favorites

Ντιπ με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και ψημένο κουκουναρόσπορο

6
Κανονική
60 λεπτά

Συστατικά

  • 100 g φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • 1 κύβο MAGGI
  • 100 g στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά
  • 100 ml συμπυκνωμένο μη ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
  • 30 g λιαστές ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουναρόσπορο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Πιπέρι

Βήμα - βήμα

  • 60 λεπτά
    Μαγείρεμα
  • 60 λεπτά
    Συνολικός χρόνος
  • Βήμα 1

    Ζέστανε το τηγάνι και καβουρντίστε  τον κουκουναρόσπορο, χωρίς λάδι ή βούτυρο.

  • Βήμα 2

    Σε  μία μικρή κατσαρόλα ζέστανε το συμπυκνωμένο γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε  τον κύβο, στη συνέχεια το κατσικίσιο τυρί και τον κουκουναρόσπορο ανακατεύοντας συνεχώς. Άφησε να κρυώσει.

  • Βήμα 3

    Κόψε τις ντομάτες σε κυβάκια και πρόσθεσε τα στο μείγμα μαζί με το γιαούρτι. Άφησε  το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.

  • Βήμα 4

    Πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σέρβιρε.

  • Πρόταση σερβιρίσματος

    Σέρβιρε το ντιπ με φρεσκοκομμένα μπαστουνάκια λαχανικών, καρότο, αγγούρι ακόμη και ψιλοκομμένο ωμό κουνουπίδι.