Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Μοιράσου το Συνταγή
X

Εγκυμοσύνη

Ντιπ με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και ψημένο κουκουναρόσπορο

Σερβίρει6

Συστατικά
  • 100 g φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • 1 κύβο MAGGI
  • 100 g στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά
  • 100 ml συμπυκνωμένο μη ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
  • 30 g λιαστές ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουναρόσπορο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Πιπέρι

Βήμα 1

Ζέστανε το τηγάνι και καβουρντίστε  τον κουκουναρόσπορο, χωρίς λάδι ή βούτυρο.

Βήμα 2

Σε  μία μικρή κατσαρόλα ζέστανε το συμπυκνωμένο γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε  τον κύβο, στη συνέχεια το κατσικίσιο τυρί και τον κουκουναρόσπορο ανακατεύοντας συνεχώς. Άφησε να κρυώσει.

Βήμα 3

Κόψε τις ντομάτες σε κυβάκια και πρόσθεσε τα στο μείγμα μαζί με το γιαούρτι. Άφησε  το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βήμα 4

Πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σέρβιρε.

Πρόταση σερβιρίσματος

Σέρβιρε το ντιπ με φρεσκοκομμένα μπαστουνάκια λαχανικών, καρότο, αγγούρι ακόμη και ψιλοκομμένο ωμό κουνουπίδι.