Σολωμός και ψιλοκομμένα λαχανικά σε πουγκιά λάχανου
Συστατικά
- 8 φύλλα πράσινου λάχανου
- 4 φιλέτα σολωμού
- 1 κουταλιά της σούπας ζωμό
- 80 g φρέσκα φασολάκια
- 1 καρότο
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι
- 10 σχοινόπρασα
- 1 κουταλιά της σούπας παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
Βήμα - βήμα
-
Bήμα 1
Καθάρισε και κόψε τα φασολάκια σε κομματάκια. Ξεφλούδισε και κόψε το καρότο σε κυβάκια. Πλύνε και ψιλοκόψε τα σχοινόπρασα. Ξεφλούδισε το λεμόνι ώστε να μείνει μόνο η σάρκα και κόψε το σε μικρά κομμάτια.
-
Bήμα 2
Μαγείρεψε τον σολωμό και τα λαχανικά για 10 λεπτά σε νερό που βράζει. Στράγγιξε και λιώσε τον σολομό με τα λαχανικά. Πρόσθεσε το λεμόνι, το ζωμό, την κρέμα και τα σχοινόπρασα. Ψιλοκόψε το κρεμμύδι και πρόσθεσε το. Ζεμάτισε τα λαχανόφυλλα. Πρόσθεσε τη γέμιση. Κλείσε τα φύλλα και δέστε τα με σπάγκο. Μαγείρεψε τα με το λάδι για 8 λεπτά σε βαθύ τηγάνι με καπάκι.