Μοιράσου το Άρθρο
X
Θηλασμός για αρχάριους
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Μπορείς να τα καταφέρεις!

Το στήθος σου παράγει ακριβώς τη σωστή ποσότητα μητρικού γάλακτος για το μωρό σου.

Τρίτη, Δεκέμβριος 21st, 2021

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Ο θηλασμός είναι μια πραγματικά απίστευτη διαδικασία. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το στήθος σου παράγει γάλα ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του μωρού σου, αλλά και ότι προσφέρει ακριβώς τη σωστή ποσότητα. Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Εάν το μικρό σου περνάει μια φάση που πεινάει πολύ (ίσως βρίσκεται σε άλμα ανάπτυξης), μπορεί να θέλει να τρώει συχνότερα, έτσι το σώμα σου ενστικτωδώς θα παράγει περισσότερο γάλα ώστε να ανταποκρίνεται στην όρεξή του.

Πίστεψε στο σώμα σου

Εφόσον το μωρό σου πιάνει καλά τον μαστό, καταπίνει σωστά και τρώει όποτε το ζητήσει, το στήθος σου θα παράγει αρκετό γάλα. Ενώ υπάρχουν κάποιες ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν την ικανότητα μιας γυναίκας να παράγει μητρικό γάλα, πλήττουν ένα μικρό μόνο ποσοστό γυναικών. Οι περισσότερες γυναίκες είναι σωματικά ικανές να θηλάσουν. Αν δυσκολεύεσαι, μίλησε με τον γιατρό σου και απευθύνσου σε ένα δίκτυο υποστήριξης.

Είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται, αλλά προσπάθησε να μην ανησυχείς για το πόσο γάλα παράγει το στήθος σου. Πίστεψε στο σώμα σου. Το στήθος σου είναι σχεδιασμένο για να παράγει γάλα ανταποκρινόμενο στη ζήτηση του μωρού σου. Πίστεψε ότι το σώμα σου μπορεί να παράγει επαρκή ποσότητα μητρικού γάλακτος για το μωρό σου. Θα τα καταφέρεις!

Τελευταία αναθεώρηση: Νοέμβριος 2016

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.