Μοιράσου το Άρθρο
X
Άφησε το μωρό σου να σου δείξει πότε χόρτασε
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Άφησε το μωρό σου να σου δείξει πότε χόρτασε

Το ήξερες; Όσο περισσότερο θηλάζει μια μαμά, τόσο περισσότερο ανταποκρίνεται στα σημάδια κορεσμού που της δείχνει το μωρό της

Πέμπτη, Ιανουάριος 13th, 2022

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Αν θήλαζες το μωρό σου εξαρχής, δεν μπορούσες ποτέ να μετρήσεις με ακρίβεια πόσο γάλα έπινε. Έμαθες να αφήνεις το μωρό σου να σου δείχνει πότε χόρτασε. Από τότε, λοιπόν, που ξεκίνησε να τρώει στερεές τροφές, πιθανότατα το εμπιστεύεσαι επίσης να σου δείξει πόσο θέλει να φάει.  

 

Υγιής προσέγγιση

Επιστημονικές μελέτες υποδεικνύουν ότι όσο περισσότερο θηλάζει μια μαμά, τόσο πιθανότερο είναι να ανταποκρίνεται καταλλήλως στα σημάδια κορεσμού που της δείχνει το μωρό της. Αυτό ισχύει τόσο για τον θηλασμό όσο και για τις στερεές τροφές. «Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας του θηλασμού και των πρακτικών ταΐσματος με βάση τη διάθεση του μωρού», εξηγεί η Andrea Papamandjaris, PhD, Επικεφαλής της Ιατρικής Επιστημονικής Ρυθμιστικής Μονάδας της Nestlé Nutrition στον Καναδά. «Μπορεί αυτός να είναι ένας από τους λόγους που ο θηλασμός δρα προστατευτικά ενάντια στην παιδική παχυσαρκία.»

 

Οι μαμάδες που θηλάζουν τείνουν να μην πιέζουν τα μωρά να τελειώσουν το φαγητό τους. Απεναντίας, ακολουθούν τεχνικές ταΐσματος με βάση τη διάθεση του μωρού, εμπιστευόμενες την όρεξη του μικρού τους. Αν προσφέρεις στο μωρό σου θρεπτικές τροφές και του επιτρέπεις να τρώει μόνο όσο θέλει, είναι πιθανότερο να έχει υγιές βάρος καθόλη την παιδική του ηλικία. Και εσύ να νιώσεις την ικανοποίηση του να προσφέρεις στο μωρό σου το υγιέστερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή.

 

 

Τελευταία αναθεώρηση: Δεκέμβριος 2017

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.