MyFeed Personalized Content
Άρθρο
Προσθήκη στα αγαπημένα

Έμεινα έγκυος και έχω πολλές απορίες!

Επιτέλους, επιβεβαιώθηκε, είμαι έγκυος! Πετάω στα σύννεφα, αλλά ήδη πολλές απορίες κατακλύζουν το μυαλό μου. Θα σταθώ στο ύψος των περιστάσεων; Θα γίνω καλή μητέρα; Πώς γινόμαστε γονείς; Και να φανταστείς ότι πίστευα ότι έχω αυτοπεποίθηση...

3 λεπτά ανάγνωση

Μην ανησυχείς, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Το νέο της άφιξης ενός μωρού προκαλεί μεγάλη υπαρξιακή αναστάτωση στη ζωή μίας γυναίκας και ενός ζευγαριού. Ευτυχώς, η φύση έχει φροντίσει για όλα, έχεις σχεδόν εννιά μήνες για να συνειδητοποιήσεις ότι θα γίνεις γονιός.

Έχω γίνει πιο αγχωτική και συναισθηματική

Άγχος, εκνευρισμός, μικρές στιγμές κατάθλιψης, ενθουσιασμού, εναλλαγές στη διάθεση, αϋπνίες... Ανακαλύπτεις συναισθήματα που μέχρι σήμερα δεν ήξερες ότι υπάρχουν. Κάποιες φορές δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Δεν μπορείς πλέον να συγκεντρωθείς και δεν καταφέρνεις να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου όταν βλέπεις ρομαντικές κομεντί ή όταν έχεις το παραμικρό πρόβλημα! Όλα αυτά συνδέονται με την έντονη ορμονική αναστάτωση που συμβαίνει στον οργανισμό σου. Τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η ορμόνη της εγκυμοσύνης, η χοριακή (HCG), επιδρούν στον ψυχισμό των μελλουσών μαμάδων και κάθε γυναίκα αντιδρά διαφορετικά! Πλέον τις αποφάσεις δεν τις λαμβάνεις αποκλειστικά εσύ... αλλά οι ορμόνες σου!

Γίνομαι κι εγώ μητέρα

Εάν οι ορμόνες σου σε κάνουν υπερευαίσθητη, δεν ευθύνονται μόνο αυτές για τη συναισθηματική σου κατάσταση! Η εγκυμοσύνη - και ειδικά η πρώτη εγκυμοσύνη- είναι ένα σημαντικό βήμα με το οποίο περνάς από την ιδιότητα της κόρης στην ιδιότητα της κόρης και μητέρας. Συνεπώς, έρχεται στο προσκήνιο η σημασία αυτού του δεσμού «μητέρας-κόρης» που θα περάσει στην επόμενη γενιά. Στο στάδιο αυτό, μπορούν να προκύψουν πολλές απορίες, ιδιαίτερα αν η σχέση σου με τη μητέρα σου ήταν περίπλοκη, αν η παιδική σου ηλικία ήταν χαοτική κ.λπ. Ακόμα και αν επιθυμούσες διακαώς αυτή την εγκυμοσύνη, είναι φυσιολογικό να γεννιούνται αμφιβολίες. Ξαφνικά, η ευθύνη που αποκτάς με τον ερχομό του μωρού μπορεί να φανεί τεράστια. Αυτή η ιδιότητα της μέλλουσας μητέρας είναι που σε φοβίζει. Θα γίνω καλή μητέρα; Θα είμαι όπως η μητέρα μου; Θα είμαι το ίδιο υπομονετική με εκείνη; Θα με αγαπάει το μωρό μου; Μην διστάσεις να μιλήσεις με όσες φίλες σου έχουν γίνει ήδη μαμάδες ή με τη μητέρα σου, γι' αυτό είναι εκεί! Κάποιες φορές, είναι καλό να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο αν το άγχος σου επιμένει.

Η Σιμόν ντε Μποβουάρ έλεγε «δεν γεννιόμαστε γυναίκες, γινόμαστε». Αντιστοίχως, δεν γεννιόμαστε μητέρες, γινόμαστε, καθεμία με τον δικό της τρόπο και μερικές φορές μαθαίνουμε στην πράξη. Από εσένα εξαρτάται η δημιουργία μίας ιδιαίτερης σχέσης με το μωρό σου και θα το πετύχεις με την ηρεμία και την εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου.

MVP Logo

Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.

 • Club Benefits Icons_1

  EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ

  Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.

 • Club Benefits Icons_2Club Benefits Icons

  Συμβουλές μόνο για σένα

  Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.

 • Club Benefits Icons_3Club Benefits Icons

  Δωρεάν δείγματα

  Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.

 • Club Benefits Icons_5Club Benefits Icons

  Διαδραστικές εφαρμογές

  Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.