Μοιράσου το Άρθρο
X

Το πρώτο «superfood» του μωρού σου

Ανακάλυψε τα τέσσερα «μαγικά» συστατικά του μητρικού γάλακτος που με τις «σούπερ δυνάμεις» τους κάνουν πολλά περισσότερα από το να τρέφουν απλώς το μικρό σου.

Τρίτη, Μάρτιος 13th, 2018

Το μητρικό γάλα είναι χωρίς αμφιβολία από τα πιο πολύτιμα δώρα της φύσης για τον άνθρωπο. Δε βοηθάει μόνο στην ανάπτυξη του μωρού σου αλλά και στην προστασία του από λοιμώξεις και ιούς. Ανακάλυψε τα τέσσερα «μαγικά» συστατικά με τις ειδικές δυνάμεις που κάνουν πολλά περισσότερα από το να τρέφουν απλώς το μικρό σου. 

Αντισώματα
Το πρωτόγαλα (το μητρικό γάλα που παράγεται τις πρώτες λίγες ημέρες μετά τη γέννα) περιέχει έναν υψηλό αριθμό αντισωμάτων. Το μωρό σου θα επωφεληθεί από αυτά κάθε φορά που το θηλάζεις, καθώς συμβάλλουν στην καταπολέμηση διαφόρων ειδών λοιμώξεων και βοηθούν να παραμένει υγιές το μικρό σου.  

HM-O: Φυσικοί προστάτες της ανάπτυξης του μωρού σου
Ειδικές βιοδραστικές ενώσεις που καλούνται Ολιγοσακχαρίτες Μητρικού Γάλακτος (HM-O) και απαντώνται μόνο στο μητρικό γάλα. Τα HM-O είναι φυσικοί προστάτες που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού σου από την αρχή. 

Προβιοτικά
Το μητρικό γάλα από τη φύση του περιέχει διαφορετικούς τύπους από αυτά τα «φιλικά» βακτήρια. Μερικά προβιοτικά, όπως τα βακτήρια bifidus και οι γαλακτοβάκιλλοι, μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού σου. Επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα μωρά που τρέφονται με μητρικό γάλα τείνουν να έχουν έναν υψηλό αριθμό «φιλικών» βακτηρίων στο έντερό τους. 

Πρωτεΐνες
Βιοδραστικές πρωτεΐνες (μερικές από τις οποίες καλούνται ανοσοσφαιρίνες) που ωφελούν το μωρό σου με διάφορους τρόπους: ενισχύοντας την ανοσοποιητική του λειτουργία, προσφέροντάς του άμυνα ενάντια στις ασθένειες και βοηθώντας το έντερό του να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει σωστά.   
 

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.