Μοιράσου το Άρθρο
X

Μητρικό Γάλα: ένα Φυσικό Αμυντικό Σύστημα

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το μητρικό γάλα στην υγεία του μωρού σου είναι πολλά. Μάθε πόσο πολύ συμβάλει στην άμυνα του οργανισμού και στη μετέπειτα προστασία του. 

Τρίτη, Μάρτιος 13th, 2018

Ήξερες ότι η φυσική προστασία στο μητρικό γάλα θα βοηθήσει στην προστασία του νεογέννητού σου.

Η περίοδος που διαγράφεις μία μία τις ημέρες μέχρι την ημερομηνία τοκετού είναι ιδιαίτερα συναρπαστική. Είσαι έτοιμη επιτέλους να συναντήσεις το μικροσκοπικό άνθρωπο που μεγάλωνε μέσα σου όλους αυτούς τους μήνες! Ως νέος γονιός ενστικτωδώς θα έκανες το οτιδήποτε για να προστατέψεις το μωρό σου. Και χωρίς αμφιβολία, ο μητρικός θηλασμός είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία του μικρού σου.  

Μπορεί να έχεις ήδη ακούσει για τα άμεσα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού για την υγεία του μωρού σου. Για παράδειγμα, το μωρό σου είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρει από διάρροια, μολύνσεις του αυτιού και κάποια αναπνευστικά προβλήματα, όταν το θηλάζεις. 

Τα πλεονεκτήματα που μπορείς να προσφέρεις στην υγεία του μωρού σου δεν σταματούν εκεί. Το μητρικό γάλα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Παρακάτω είναι κάποιοι τρόποι με τους οποίους το μητρικό γάλα θα βοηθήσει στην άμυνα του οργανισμού του μωρού σου από ασθένειες:

•    Οι Ολιγοσακχαρίτες Μητρικού Γάλακτος (Human Milk Oligosaccharides - HMO) είναι μία από τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις στη βρεφική διατροφή. Μέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες ήξεραν ότι αυτές οι βιοδραστικές ενώσεις ήταν μοναδικές στο μητρικό γάλα αλλά δεν κατανοούσαν τη λειτουργία τους. Τα HM-O είναι ειδικές βιοδραστικές ενώσεις που απαντώνται μόνο στο μητρικό γάλα. Δρουν ως φυσικοί προστάτες για το ευαίσθητο μωρό σου, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος από την αρχή. Έτσι, από την πρώτη κιόλας σταγόνα το μητρικό γάλα θα προστατέψει το μικρό σου νεογέννητο. 

•    Τα αντισώματα στο μητρικό γάλα θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση διάφορων λοιμώξεων, από γαστρεντερίτιδες μέχρι λοιμώξεις του αναπνευστικού. 

•    Τα προβιοτικά είναι «φιλικά» βακτήρια που απαντώνται φυσιολογικά στο μητρικό γάλα και μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη του μωρού σου εξισορροπώντας τα βακτήρια στο έντερο. Όπως και τα HM-O, μπορούν επίσης να υποστηρίξουν το αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σου.

•    Οι βιοδραστικές πρωτεΐνες (μερικές από τις οποίες ονομάζονται ανοσοσφαιρίνες) ενισχύουν την ανοσολογική λειτουργία του μωρού σου και βοηθούν το αναπτυσσόμενο έντερό του να λειτουργεί σωστά.

Οι επιστήμονες έχουν επίσης ανακαλύψει ότι τα πλεονεκτήματα του θηλασμού στην υγεία του μωρού δε σταματούν στην παιδική ηλικία. Ενήλικες που είχαν θηλάσει ως μωρά είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα υγείας συμπεριλαμβανομένου της παχυσαρκίας, του διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και υψηλής πίεσης. 

Είναι απίστευτο να ξέρεις ότι ως μαμά θα έχεις τη δύναμη να επηρεάσεις την υγεία του μωρού σου, όχι μόνο για σήμερα αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Θηλάζοντάς το θα το προετοιμάσεις για ένα υγιές μέλλον.

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.