Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού

Γνωρίζεις ενστικτωδώς πώς πρέπει να προστατεύεις το μωρό σου: το παίρνεις στην αγκαλιά σου για να το καθησυχάσεις ή το ντύνεις με ζεστά ρούχα όταν κάνει κρύο. Ωστόσο, δεν θα μπορείς πάντοτε να το προστατεύεις από τα πάντα. Ευτυχώς, στη μάχη κατά των μικροβίων, μπορείς να βασίζεσαι και στη φυσική του άμυνα!

Πέμπτη, Φεβρουάριος 4th, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Κατά τη γέννηση του μωρού, το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν είναι ακόμη πλήρως ανεπτυγμένο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωρό ζούσε σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον (στην κοιλιά της μαμάς δηλαδή), επωφελούνταν από την προστασία της μαμάς και η εντερική του χλωρίδα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Ευτυχώς, επωφελείται τους πρώτους μήνες της ζωής του από τα αντισώματα της μαμάς του, που του μεταφέρονται μέσω της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα οποία το προστατεύουν από τα μικρόβια και τους ιούς. Αυτό ονομάζεται παθητική ανοσία. Ο θηλασμός αυξάνει αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας εντερικής χλωρίδας πλούσιας σε προβιοτικό bifidus το οποίο αποτελεί μια πολύ σημαντική πρώτη φυσική προστασία του μωρού. Βέβαια, το μωρό θα αναπτύξει και το δικό του ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο θα ωριμάσει πλήρως στην ηλικία των 4 χρονών.

Από τους 6 μήνες και έπειτα, η διατροφική ποικιλία μπορεί να είναι ένα ευαίσθητο θέμα για το μωρό. Η κατανάλωση καινούργιων τροφίμων μπορεί να επιφέρει κάποια τροποποίηση στην εντερική του χλωρίδα.

Γίνεται πιο ευάλωτο και μπορεί να εμφανιστούν ορισμένες πεπτικές διαταραχές. Επίσης, αυτή είναι και η ηλικία κατά την οποία το μωρό ξεκινά να αγγίζει τα πάντα και να θέλει να τα βάζει στο στόμα του.

Η επαφή του με τον εξωτερικό κόσμο έχει πολλές εκφάνσεις, ενώ ανακαλύπτει τις χαρές της ζωές μέσα σε ένα συλλογικό περιβάλλον όπου μοιράζονται τα πάντα… ακόμα και οι ιοί!

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.