MyFeed Personalized Content
Άρθρο
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διακοπές με το Μωρό

Θεωρητικά, τι πιο απλό από το να πας το μωρό να κάνει διακοπές στο σπίτι της γιαγιάς ή της θείας του. Ωστόσο, πρακτικά μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποιες δυσκολίες: πώς θα αλλάξεις τις πάνες του μωρού και θα το ταΐσεις μέσα στο αεροπλάνο; Πώς θα αποφύγεις τις ναυτίες μέσα στο αυτοκίνητο και πώς θα χειριστείς τα κλάματά του μέσα στο τρένο;

4 λεπτά ανάγνωση

Είναι γνωστό ότι τα ταξίδια διαμορφώνουν τη νεανική ηλικία. Για αυτό και είναι θεμιτή η επιθυμία σου να θέλεις να ταξιδέψει το παιδί σου και να γνωρίσει τη χώρα. Μια τυπική επίσκεψη λίγο πιο μακριά από το σπίτι σου, ένα σαββατοκύριακο στο εξοχικό των φίλων, διακοπές στο εξωτερικό, όλα αυτά τα ταξίδια μαζί με ένα μωρό μπορεί γρήγορα να μετατραπούν σε «αγώνα δρόμου». Παρακάτω υπάρχουν οι συστάσεις μας για άνετα και ήρεμα ταξίδια.

Διάλεξε το σωστό μέσο μεταφοράς

Κάθε μέσο μεταφοράς έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πρέπει να τα έχεις υπόψη σου όταν θα επιλέξεις κάποιο από αυτά για να ταξιδέψεις με το μωρό σου.

Με το αυτοκίνητο έχεις τη δυνατότητα να ταξιδεύεις με τους ρυθμούς του μωρού, κάνοντας στάση κάθε φορά που είναι απαραίτητο. Ωστόσο, εάν η απόσταση είναι μεγάλη, υπάρχει κίνδυνος να κουραστεί και να αρχίσει να γκρινιάζει.

Με το τρένο, έχεις τη δυνατότητα να ξεκουράζεσαι, εκτός αν το μωρό σου κάνει φασαρία και πρέπει μια εσύ μια ο μπαμπάς να το κάνετε βόλτα προκειμένου να μην ενοχλεί τους συνεπιβάτες.

Τέλος, με το αεροπλάνο κερδίζεις χρόνο. Ωστόσο, η αναμονή στο αεροδρόμιο και οι συνθήκες ταξιδιού (προσπάθησε παραδείγματος χάρη να αλλάξεις πάνα στην τουαλέτα του αεροπλάνου!) δεν είναι πάντα ιδανικές έχοντας και ένα μωρό μαζί. Προφανώς, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου τα χιλιόμετρα που θα διανύσετε. Για 300 έως 400 χιλιόμετρα, το τρένο, εάν υπάρχει βέβαια τέτοια δυνατότητα μεταφοράς, είναι καλύτερη λύση από ό,τι το αυτοκίνητο, καθώς κι εσύ και το μωρό σου θα είστε ξεκούραστοι. Πρέπει επίσης να γνωρίζεις και τις καιρικές συνθήκες: Τον χειμώνα ή όταν έχει καύσωνα καλύτερα να αποφεύγεις το αυτοκίνητο.

Οι σωστές αντιδράσεις πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Όταν ταξιδεύεις με ένα μωρό, μην αυτοσχεδιάζεις! Με όποιο μέσο κι αν ταξιδέψεις, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Με το αυτοκίνητο. Για να κυλήσει ομαλά η διαδρομή, ταξίδεψε καλύτερα το βράδυ ή αμέσως μετά από ένα γεύμα. Έτσι, το μωρό θα κοιμηθεί αμέσως στο καλά στερεωμένο ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου για μωρά.Το καλοκαίρι, φρόντισε να έχεις σκίαστρα στα τζάμια και απέφυγε να ταξιδεύεις τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας εάν δεν έχει κλιματισμό! Να έχεις πάντα εύκαιρα τα αρκουδάκια του, ένα μπιμπερό με νερό, κ.λπ. Φρόντισε επίσης να σταματάς κάθε δυο ώρες για να παίρνει λίγο αέρα το μωρό και να ξεμουδιάζεις κι εσύ.

Με το τρένο. Το τρένο αποτελεί το πιο ήρεμο μέσο μεταφοράς... εάν βέβαια το μωρό δεν αρχίσει να ουρλιάζει! Για να αντιμετωπίσεις όλες τις έκτακτες περιπτώσεις, φρόντισε να έχεις διάφορα παιχνίδια για να μην βαρεθεί και προετοιμάσου να περπατήσεις πολλές φορές το διάδρομο για να το ηρεμήσεις. Ντύσε το μωρό έτσι ώστε να μπορείς να το αλλάζεις εύκολα, γιατί οι χώροι του τρένου είναι πολύ περιορισμένοι και στενοί. Μάθε επίσης ότι μπορείς να ζεστάνεις το φαγητό του μωρού στην καφετέρια του τρένου.

Με το αεροπλάνο. Θεωρητικά, ένα μωρό μπορεί να ταξιδέψει με αεροπλάνο από τις 3 εβδομάδες. Μην διστάσεις να ζητήσεις τη γνώμη του γιατρού σου. Σε περίπτωση ωτορινολαρυγγολογικού προβλήματος, παραδείγματος χάρη, θα σε συμβουλέψει να ακυρώσεις την πτήση. Όταν θα κλείσεις το εισιτήριο, διευκρίνισε ότι ταξιδεύεις με μωρό γιατί μπορεί να σου δώσουν μια θέση με περισσότερο χώρο. Κατά την απογείωση και προσγείωση, δώσε στο μωρό να βάλει κάτι στο στόμα του (είτε θήλασέ το,είτε δώστου την πιπίλα ή το μπιμπερό) για να μην βουλώσουν τα αυτιά του. Τέλος, κατά τη διάρκεια της πτήσης, να του δίνεις να πίνει κάτι τακτικά. Μην ξεχνάς να του κάνεις τα κατάλληλα εμβόλια, σε περίπτωση που κάνετε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό.

MVP Logo

Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.

 • Club Benefits Icons_1

  EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ

  Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.

 • Club Benefits Icons_2Club Benefits Icons

  Συμβουλές μόνο για σένα

  Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.

 • Club Benefits Icons_3Club Benefits Icons

  Δωρεάν δείγματα

  Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.

 • Club Benefits Icons_5Club Benefits Icons

  Διαδραστικές εφαρμογές

  Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.