Μοιράσου το Άρθρο
X
Μπρούμυτα: ας παίξουμε!
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Μπρούμυτα: ας παίξουμε!

Το ήξερες; Η πρηνής θέση (μπρούμυτα) βοηθάει το μωρό σου να αναπτύξει τους μυς και τις κινητικές του δεξιότητες.

Τρίτη, Δεκέμβριος 21st, 2021

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Πρηνής θέση είναι η τοποθέτηση του μωρού σου μπρούμυτα αντί για ανάσκελα για να παίξει. Ο χρόνος μπρούμυτα είναι καίριας σημασίας για τα μωρά, από τη γέννηση ακόμη, καθώς συμβάλλει στην ενδυνάμωση ορισμένων μυών (συμπεριλαμβανομένου του λαιμού και των ώμων) και στην εξάσκηση κινήσεων που είναι σημαντικές για τη σωστή του ανάπτυξη.

 

Ανάσκελα για ύπνο, μπρούμυτα για παιχνίδι!

Θα πρέπει πάντα να βάζεις το μωρό σου ανάσκελα για ύπνο, σύμφωνα με τις συστάσεις των επαγγελματικών οργανισμών υγείας. Επειδή ακριβώς υπάρχουν αυτές οι συστάσεις, είναι σημαντικό για τα μωρά να περνούν χρόνο μπρούμυτα όταν είναι ξύπνια. Ο χρόνος μπρούμυτα πρέπει να είναι πάντα υπό επίβλεψη.

 

Όταν πρωτοέρθει το μωρό σου σπίτι από το μαιευτήριο, ο χρόνος μπρούμυτα μπορεί να διαρκεί λίγα μόλις δευτερόλεπτα τη φορά, και να επαναλαμβάνεται μερικές φορές μέσα στην ημέρα. 

 

Ο χρόνος μπρούμυτα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το σχήμα του κεφαλιού του μωρού σου. Αν το μωρό σου περνάει πολύ χρόνο ανάσκελα, μπορεί να γίνει πιο επίπεδο το πίσω μέρος του κεφαλιού του. Περνώντας περισσότερο χρόνο μπρούμυτα, ελαττώνεται η πίεση στο πίσω μέρος του μαλακού κρανίου του.

 

Συμπεριλάβετε τον χρόνο μπρούμυτα στη ρουτίνα σας ως τρόπο που συμβάλλει στην ανάπτυξη του μωρού και ως εισαγωγή στην έννοια του παιχνιδιού. Κάν’ το διασκεδαστικό!

 

Πηγές

 

American Academy of Pediatrics. Back to sleep, tummy to play. 2011

 

https://healthychildren.org/English/ages-stages/baby/sleep/Pages/Back-to-Sleep-Tummy-to-Play.aspx (Προσπελάστηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2016)

 

Τελευταία αναθεώρηση: Νοέμβριος 2016

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.