Μοιράσου το Άρθρο
X

Θηλασμός, Γάλα & Επιστροφή στην Δουλειά

Η άδεια τοκετού τελειώνει και εσύ θες να συνεχίσεις να θηλάζεις. Κανένα πρόβλημα! Διάβασε εδώ πώς να οργανωθείς καλύτερα.

Παρασκευή, Ιανουάριος 29th, 2016

Εργασία και θηλασμός. Κι όμως μπορείς να τα συνδυάσεις!

Ναι είναι δύσκολο. Αλλά όχι ακατόρθωτο. Το να συνδυάσεις το θηλασμό και την επιστροφή στη δουλειά, θα σου φέρει διπλές ευθύνες, ίσως μελαγχολία, κούραση, άγχος… Κι ενώ όλα δείχνουν να οδηγούν στον απογαλακτισμό, εσύ μπορείς να τα καταφέρεις! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι οργάνωση. Να είσαι σίγουρη ότι η αποφασιστικότητά σου θα σε ανταμείψει, γιατί ο θηλασμός είναι ευεργετικός και για σένα και για το μωρό σου!

Δουλειά πριν την επιστροφή στη… δουλειά!

Ξεκίνα να χρησιμοποιείς το θήλαστρο για να εξοικειωθείς μαζί του. Άρχισε δύο εβδομάδες πριν την επιστροφή στην εργασία σου. Αντικατάστησε έναν θηλασμό με ένα μπιμπερό με το γάλα σου κάθε δεύτερη μέρα στην αρχή και στη συνέχεια κάθε μέρα. Εάν δεν μπορείς τελικά με το θήλαστρο, συμπλήρωσε τα γεύματά του με βρεφικό γάλα κατά τη διάρκεια της ημέρας και άφησε το θηλασμό για το πρωί και το βράδυ. Η γαλουχία θα προσαρμοστεί από μόνη της σε αυτούς τους ρυθμούς.

Χρήσιμη συμβουλή:

Μία εβδομάδα πριν την επιστροφή στη δουλειά, ξεκίνα να δημιουργείς απόθεμα. Άντλησε γάλα τις ώρες που έχεις άφθονο (συνήθως το πρωί) και κατάψυξέ το. Έτσι, θα αρχίσεις με επτά μπιμπερό στο απόθεμά σου!

Καινούργιες συνήθειες

Όταν επιστρέψεις στη δουλειά, προσπάθησε να αντλείς γάλα το βράδυ, γιατί το πρωί μπορεί να μην προλάβεις. Το γάλα, πρέπει να τοποθετείται αμέσως στο ψυγείο του παιδικού σταθμού ή του σπιτιού (π.χ. της γιαγιά του) που θα φιλοξενεί το παιδί όσο θα εργάζεσαι.  Επίσης, είναι σημαντικό να μεταφέρεις το μπιμπερό με το μητρικό γάλα σε ισοθερμική τσάντα ή σε ειδικό σκεύος που το συντηρεί και το διατηρεί αναλλοίωτο.

Στη δουλειά, προσπάθησε να αντλείς το γάλα μακριά από τα βλέμματα των άλλων και σε σταθερές ώρες. Έτσι, και θα ξεκουράζεσαι και θα αυξάνεται και η παραγωγή γάλακτος. Εάν υπάρχει η δυνατότητα να δουλεύεις κοντά στο μωρό, επωφελήσου από την ώρα που σου παραχωρείται από το νόμο για να το θηλάζεις. Διαφορετικά, προσπάθησε να διατηρήσεις το βραδινό θηλασμό που θα δράσει και ως φυσικό αγχολυτικό για το τέλος μίας κουραστικής ημέρας! 

Προσοχή στους λεκέδες!

Την περίοδο του θηλασμού μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς τα ειδικά επιθέματα στήθους για να αποφύγεις τις στιγμές αμηχανίας! Να έχεις πάντα ένα επιπλέον σουτιέν και ίσως μία δεύτερη μπλούζα μαζί σου, καθώς και κελύφη συλλογής γάλακτος, τα οποία πρέπει να αλλάζεις  τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και αφού αντλήσεις το γάλα σου. Όσο κι αν σε κάνει να νιώθεις άβολα, τα αξεσουάρ θηλασμού δεν πρέπει να λείπουν από το γραφείο σου!

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.