Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Μοιράσου το Συνταγή
X

Συνταγή κοτόπουλο με βαλσάμικο ξίδι και λαχανικά

Εγκυμοσύνη

Συνταγή κοτόπουλο με βαλσάμικο ξίδι και λαχανικά

ΔυσκολίαEasy

Σερβίρει4

Συστατικά
  • 500 g κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 20 γραμ. πράσινες ελιές
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 2 καρότα
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 4 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 1 δαφνόφυλλο

Μπουκιά και… Βιταμίνη Β12

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικές ουσίες αυξάνονται. Μεταξύ των βιταμινών που κατά τη διάρκεια της κύησης ανησυχούν περισσότερο τη μελλοντική μαμά είναι η βιταμίνη Β12.

Αυτή η βιταμίνη για την εγκυμοσύνη απαντάται φυσικά σε προϊόντα ζωικής προέλευσης. Η συνταγή που ακολουθεί “Κοτόπουλο με βαλσάμικο ξίδι και λαχανικά”, έχοντας ως κύριο συστατικό το κοτόπουλο παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη B12, απαραίτητη για τις εγκύους. Η ένταξη λευκού κρέατος (πχ κοτόπουλο, γαλοπούλα) στο διαιτολόγιο της μελλοντικής μαμάς συμβάλλει και στην πρόσληψη μιας εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνης με χαμηλότερο ποσοστό λίπους, αφού τα κρέατα αυτά περιέχουν λιγότερο.

Απόλαυσε το συνδυασμό του κοτόπουλου με το ξίδι, μια δοκιμή θα σε πείσει, και θα σου δώσει βιταμίνες απαραίτητες για την περίοδο που διανύεις!

Εκτέλεση

Bήμα 1

Μαρινάρουμε το κομμένο κοτόπουλο με το βαλσάμικο ξίδι και το δαφνόφυλλο.

Βήμα 2

Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε κατσαρόλα όπου έχουμε προσθέσει το ελαιόλαδο, ώσπου να ροδίσουν. Κατόπιν, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα.

Βήμα 3

Στο ίδιο λάδι, τσιγαρίζουμε τα λαχανικά, τις ελιές και την κάπαρη μέχρι να αποκτήσουν τρυφερή υφή.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 περίπου λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το βαλσάμικο ξίδι, και μετά από 5 λεπτά βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει βράσει και σβήνουμε τη φωτιά.

 

Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)

Ενέργεια/μερίδα: 330 kcal

Διατροφικό σχόλιο

Το φαγητό αυτό είναι πιο νόστιμο αν το ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα, και επίσης μπορείς να το συνοδεύσεις με αγκινάρες ή φασόλια σοταρισμένα με σκόρδο και μαϊντανό.