Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Προετοιμασία και τα Στάδια του Τοκετού

Μετά από εννιά μήνες αναμονής, η ημέρα του τοκετού θα είναι μαγική, θα είναι η πρώτη συνάντηση με το μωρό μου. Αλλά πρέπει να το παραδεχτούμε: Είναι επίσης μία στιγμή άγχους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το πρώτο παιδί. Τι πρέπει να ξέρεις για να την βιώσεις με ηρεμία;

Τετάρτη, Φεβρουάριος 3rd, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Από τις πρώτες συσπάσεις έως και τον τοκετό αυτό καθαυτό, αλλά και το σπάσιμο των νερών ή την επισκληρίδιο αναισθησία, ανακάλυψε βήμα-βήμα αυτό που πράγματι θα συμβεί τη μεγάλη ημέρα!

Πρώτες συσπάσεις και σπάσιμο των νερών.

Ακόμα και πριν τις πρώτες συσπάσεις, είναι δυνατόν να εντοπίσεις τα σημάδια που προαναγγέλλουν τον τοκετό. Εάν αισθάνεσαι κουρασμένη, πιο βαριά από ό,τι συνήθως ή έχεις ναυτία, είναι σίγουρη ότι πλησιάζει η γέννα! Άλλο σημάδι που προαναγγέλλει τον τοκετό (που περνάει όμως συχνά απαρατήρητο!): Η εξώθηση της τραχηλικής βλέννας που έκλεινε τον τράχηλο της μήτρας. Η εξώθηση αυτή μπορεί να συμβεί λίγα λεπτά ή και… λίγες ημέρες πριν τις συσπάσεις! Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Έχεις ακόμα χρόνο να προετοιμαστείς και να εκμεταλλευτείς τις τελευταίες στιγμές.

Έρχονται οι πρώτες συσπάσεις; Εάν γίνονται όλο και πιο έντονες, τακτικές (περίπου κάθε δέκα λεπτά) και διαρκούν λιγότερο από ένα λεπτό, πρέπει να πας στο μαιευτήριο. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία ξεκίνησε: Ο τράχηλος της μήτρας διαστέλλεται σταδιακά. Το σπάσιμο των νερών σημαίνει ότι ο τοκετός θα γίνει άμεσα: Το αμνιακό υγρό που γέμιζε τον πλακούντα εξωθείται. Ακόμα και αν οι συστολές δεν είναι ακόμα πολύ κοντά η μία στην άλλη, πρέπει να πας στο μαιευτήριο για να αποφύγεις κάθε πιθανή επιπλοκή.

Η μέση διάρκεια της διαδικασίας γέννησης του πρώτου μωρού είναι 8 ώρες.

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.