Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Πώς να προετοιμαστώ για το θηλασμό;

Ο τοκετός πλησιάζει και αποφάσισα να θηλάσω το μωρό μου. Ωστόσο, έχω ήδη ορισμένες απορίες: Θα τα καταφέρω, θα είναι το γάλα μου κατάλληλο… Ευτυχώς που δεν θα είσαι μόνη σου!

Τετάρτη, Φεβρουάριος 3rd, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η φύση έχει φροντίσει για όλα. Από την αρχή της εγκυμοσύνης σου, το σώμα σου προετοιμάζεται για το θηλασμό: Αυξάνονται τα αποθέματά σου σε λίπος, το στήθος σου μεγαλώνει, αλλά μέσα σε όλα αυτά εσύ είσαι έτοιμη να βιώσεις αυτή την όμορφη περιπέτεια;

Το μητρικό γάλα:

Η καλύτερη τροφή για το μωρό Ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό, καθώς το μητρικό γάλα είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του. Εξάλλου, ο Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και η Unicef συστήνουν τον αποκλειστικό θηλασμό μέχρι την ηλικία των 6 μηνών και συνέχιση αυτού για όσο το δυνατόν περισσότερο.

  • Το μητρικό γάλα προσφέρει στο μωρό όλες τις θρεπτικές ουσίες στη σωστή ποσότητα: Καλά αφομοιωμένες πρωτεΐνες, λιπίδια μεταξύ των οποίων τα ω-3 και ω-6. Επιπλέον, η σύνθεση αυτή εξελίσσεται με το πέρασμα των εβδομάδων για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού. Και όλα αυτά με πολύ μικρότερο κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης.
  • Του παρέχει επίσης τα απαραίτητα αντισώματα για το ανοσοποιητικό του σύστημα.
  • Μέσω του γάλακτος, η μαμά μεταφέρει στο παιδί της τις γεύσεις. Ένας ακόμη λόγος για να έχεις πλούσια διατροφή όταν θηλάζεις!
  • Ο θηλασμός προκαλεί έκκριση ενδορφινών (οι «ορμόνες της ευτυχίας») και στη μαμά και στο μωρό.

Ενημερώσου το συντομότερο δυνατόν:

Είναι φυσιολογικό να έχεις απορίες σχετικά με το θηλασμό. Μην διστάσεις να το συζητήσεις με τον γιατρό σου, τη μαία σου, τις φίλες σου, τη μητέρα σου… Υπάρχουν επίσης πολλά βιβλία, ιστοσελίδες και φόρουμ αφιερωμένα στο θέμα αυτό: Εκμεταλλεύσου τα! Έτσι, θα μπορέσεις σταδιακά να εξαφανίσεις τις αμφιβολίες και το άγχος σου. Προσπάθησε να αποφασίσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο προσανατολισμός σου υπέρ του θηλασμού μπορεί μάλιστα να αποτελέσει κριτήριο επιλογής του μαιευτηρίου σου. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να πιέζεσαι: Τίποτα δεν σε εμποδίζει να πάρεις την απόφασή σου αμέσως μετά τη γέννηση, αφού το συζητήσεις με το σύντροφό σου.

Το γάλα που εκκρίνει η μητέρα τις 3-4 πρώτες ημέρες ονομάζεται πρωτόγαλα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και απαραίτητα για το μωρό αντισώματα.

 

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.