Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Κοιλόπονος Μωρού

Το μωρό μου κλαίει με λυγμούς και γκριμάτσες…αισθάνεται άσχημα. Έχω την εντύπωση ότι το ενοχλεί η κοιλιά του, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για να το ανακουφίσω…

Τετάρτη, Φεβρουάριος 3rd, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Ο απογαλακτισμός και η εισαγωγή στερεών τροφών, έχουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα… Το ανώριμο γαστρεντερικό  σύστημα του μωρού μπορεί να φέρει αρκετά προβλήματα. Ηρέμησε όμως, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει διάρροια!

Οι κολικοί

Το μωρό κλαίει πολύ, μερικές φορές για ώρες, και είναι απαρηγόρητο. Όλη η οικογένεια πανικοβάλλεται και νιώθεις ένοχη που δεν μπορείς να ηρεμήσεις το μωρό σου, αλλά δεν φταις εσύ! Εάν το μωρό τρέφεται κανονικά, εάν σου χαμογελάει όταν δεν έχει κρίση και ο γιατρός δηλώνει ότι όλα είναι φυσιολογικά, μην ανησυχείς. Χαλάρωσε, πάρε το μωρό αγκαλιά και κούνα το απαλά. Θα το καθησυχάσεις και σιγά σιγά θα ηρεμήσει.

Η διάρροια

Ορισμένα μωρά μπορεί μερικές φορές να αντιμετωπίζουν μικρά πεπτικά προβλήματα. Αν είναι συχνή, η διάρροια μπορεί να είναι επικίνδυνη. Μπορεί να προκληθεί γρήγορα αφυδάτωση και είναι σημαντικό να ελέγχεις το βάρος του μωρού σου. Μην διστάσεις λοιπόν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου σε περίπτωση διάρροιας. Σημείωση: Όταν θηλάζει, τα κόπρανα του μωρού είναι κιτρινωπά και ελαφρώς ρευστά. Πρέπει να του αλλάζεις πάνα σχεδόν κάθε φορά που το θηλάζεις, δηλαδή επτά με οκτώ φορές την ημέρα. Ηρέμησε όμως: Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει διάρροια! Σε περίπτωση αμφιβολίας, μην διστάσεις να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Η δυσκοιλιότητα

Εάν αντιθέτως τα κόπρανα του μωρού είναι σκληρά ή μικρά και αν κλαίει όταν σφίγγεται, μίλησε με τον γιατρό σου. Σημείωση: Τα κόπρανα του μωρού είναι γενικά λιγότερα και πιο παχιά όταν τρέφεται με μπιμπερό και όχι από το στήθος.

Οι γουλίτσες

Οι γουλίτσες αποτελούν φυσιολογική αναρρόφηση γάλακτος στα περισσότερα βρέφη. Εξαφανίζονται ξαφνικά ανάμεσα στον 6ο και τον 12ο μήνα όταν το παιδί μπορεί να στηρίξει το κεφάλι του. Για να είναι καλύτερος ο θηλασμός ή καλύτερη η πρόσληψη τροφής με μπιμπερό και για να αποφύγεις αυτές τις γουλίτσες, υπάρχουν μερικοί εύκολοι στην εφαρμογή κανόνες:

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.