Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Παιδί & Προστασία από Ατυχήματα στο Σπίτι

Από τη στιγμή που το μωρό αρχίζει να περιφέρεται σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, έχει μόνο μια επιθυμία: να αγγίζει τα πάντα. Δεν το φοβίζει τίποτα, ωστόσο, γνωρίζω ότι αυτό το «κυνήγι θησαυρού» μπορεί να είναι επικίνδυνο. Τι μέτρα πρόληψης μπορώ να πάρω;

Τετάρτη, Φεβρουάριος 3rd, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Μπες στη θέση του μπόμπιρά σου και παρατήρησε ότι τα σκαλιά αποτελούν ένα βουνό για να ανέβει και τα αντικείμενα που βρίσκονται στη διάθεσή του είναι συναρπαστικές ανακαλύψεις για εκείνο. Οι πειρασμοί λοιπόν υπάρχουν. Χωρίς να πρέπει να γίνεις παρανοϊκή, είναι σαφές ότι το σπίτι μπορεί να γίνει «παγίδα» για το μωρό σου. Μιας λοιπόν που δεν μπορείς να το ακολουθείς συνεχώς, επιβάλλεται να πάρεις κάποιες προφυλάξεις για να αποφύγεις τους κινδύνους.

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία! Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τα ατυχήματα μέσα στο σπίτι είναι να τα προλάβεις. Για αυτό το λόγο, η φύλαξη είναι πολύ σημαντική. Το μωρό δεν έχει αίσθηση του κινδύνου και έτσι εσύ θα πρέπει να το συνοδεύεις στην ανακάλυψη του κόσμου. Εξήγησέ του, παραδείγματος χάρη, γιατί δεν πρέπει να αγγίζουμε το σίδερο ή την πόρτα του φούρνου.

Η επίβλεψη από κάποιον ενήλικα είναι πολύ βασική οποιαδήποτε στιγμή. Μην αφήνεις ποτέ το μωρό μόνο του, είτε είναι στο μπάνιο, είτε στην αλλαξιέρα, είτε στη ψηλή του καρέκλα είτε στο αυτοκίνητο είτε ακόμη σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει ανοιχτό παράθυρο. Τοποθέτησε επίσης τον ειδικό εξοπλισμό για την ασφάλεια του μωρού σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού: προστατευτικά στις πρίζες, κάγκελα ασφαλείας στα σκαλιά ή την πισίνα, ειδική πόρτα στο φούρνο, προστατευτικά στις γωνίες των τραπεζιών, σφήνες πόρτας, κ.λπ.

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.