Μοιράσου το Άρθρο
X
Είναι οι βρεφικές τροφές ασφαλείς;
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η επιλογή των τροφών για το μωρό σου

Το ήξερες; Σε πολλές χώρες, οι προσυσκευασμένες βρεφικές τροφές πρέπει να τηρούν αυστηρά πρότυπα ασφάλειας.

Πέμπτη, Ιανουάριος 13th, 2022

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Είτε φτιάχνεις το φαγητό στο σπίτι, είτε το αγοράζεις από κάποιο κατάστημα, είτε κάνεις έναν συνδυασμό αυτών των δύο επιλογών, βασικό σου μέλημα είναι να είσαι σίγουρη ότι το μωρό σου μπορεί να το καταναλώνει με ασφάλεια. Καθώς το μωρό σου είναι μικρότερο σε μέγεθος και το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι λιγότερο ανεπτυγμένο από το δικό σου, είναι πολύ πιο πιθανό να επηρεαστεί από χημικά και βακτήρια. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν αγοράζεις και ετοιμάζεις φαγητό για το μικρό σου.

 

Αγόραζε από μέρη που εμπιστεύεσαι

Εκτός από μια βολική επιλογή, οι έτοιμες βρεφικές τροφές μπορούν να είναι και εξαιρετικά θρεπτικές, υγιεινές και ασφαλείς για κατανάλωση. Για αυτόν τον λόγο, σε πολλές χώρες, οι παρασκευαστές πρέπει να τηρούν αυστηρά πρότυπα ασφάλειας για τη μείωση της έκθεσης σε παρασιτοκτόνα, πρόσθετα τροφίμων και επιβλαβή βακτήρια.

 

Ορισμένες παρασκευασμένες τροφές είναι εμπλουτισμένες με σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο, η περιεκτικότητα των οποίων μπορεί να είναι χαμηλή στις συνηθισμένες τροφές. Επιπλέον, οι έτοιμες βρεφικές τροφές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών που μπορεί να μάθει να απολαμβάνει το μικρό σου. Στην πραγματικότητα, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση παρασκευασμένων βρεφικών τροφών σε ορισμένες χώρες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να περιλαμβάνονται περισσότερα είδη λαχανικών στη διατροφή των μωρών.

 

Πηγές

 

Mesch CM, Stimming M, Foterek K et al. Food variety in commercial and homemade complementary meals for infants in Germany. Market survey and dietary practice. Appetite 2014, 76:113-9.

 

Carstairs, SA, Craig, LC, Marias, D et al. A comparison of prepared commercial infant feeding meals with home-cooked recipes. Arch Dis Child 2016; 101(11):1037-42. doi: 10.1136/archdischild-2015-310098.

 

Τελευταία αναθεώρηση: Δεκέμβριος 2017

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.