Μοιράσου το Άρθρο
X
Μωρό 0-4: Πρόληψη από αλλεργίες
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Μωρό 0-4: Πρόληψη από αλλεργίες

Tο ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σου είναι σημαντικό για την προστασία από μικρόβια και ιούς. Μάθε για το σημαντικό ρόλο της πρωτεΐνης στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος!

Πέμπτη, Ιούλιος 7th, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Αλλεργία - Χαρακτηρισμός:

 

Ως αλλεργία χαρακτηρίζεται κάθε υπερβολική και ακραία αντίδραση του ανοσοποιητικού σε υπό φυσιολογικέ συνθήκες ακίνδυνες ουσίες (όπως η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος).

Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιλαμβάνεται, λανθασμένα, την ακίνδυνη ουσία ως απειλή και ξεκινά έναν βίαιο μηχανισμό αντίδρασης, προκαλώντας έτσι τα αλλεργικά συμπτώματα. Μόλις το ανοσοποιητικό εκτεθεί σε κάτι αλλεργιογόνο, το συγκρατεί στη μνήμη του και το αναγνωρίζει από κει κι έπειτα. Αν όμως το ανοσοποιητικό έχει ευαισθητοποιηθεί σε μία ουσία, η κάθε επαφή με το αλλεργιογόνο θα οδηγεί σε αλλεργική αντίδραση.

Είναι γνωστό από καιρό ότι ξένες πρωτεΐνες, όπως αυτές που περιέχονται στο αγελαδινό γάλα, μπορούν να προξενήσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Το αγελαδινό γάλα, συγκεκριμένα, περιέχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα αλλεργιογόνων από το μητρικό γάλα.

Το μητρικό γάλα αντίθετα, πέρα από το ότι χαρακτηρίζεται από χαμηλή αλλεργιογόνο δράση, θωρακίζει γενικότερα τον οργανισμό του μωρού, μειώνοντας την ευαισθησία του στις αλλεργιογόνες ουσίες και ενισχύοντας την ανοχή σε αλλεργιογόνα

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 5/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.