Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Το μωρό σου βγάζει γουλιές: Μην ανησυχείς!

Βγάζει συστηματικά το γάλα του αφού έχει φάει και συχνά κλαίει? Μάθε τι μπορείς να κάνεις.

Τρίτη, Φεβρουάριος 2nd, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Είναι κάτι άκρως φυσιολογικό στα μωρά που τρέφονται με γάλα να παρατηρούνται γουλίτσες, μετά το φαγητό ή στο ρέψιμο. Σταδιακά, το φαινόμενο εξαλείφεται με τη μετάβαση στη στερεά τροφή και στη συνέχεια με το περπάτημα. Αν συνεχιστεί όμως, υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορείς να λάβεις  για την καταπολέμησή του.

Πώς να ξεχωρίσεις τις γουλίτσες από την παλινδρόμηση.

Στην πρώτη περίπτωση, η ανώδυνη αυτή αποβολή του γάλακτος μετά από το θηλασμό ή το τάισμα με μπιμπερό μεταφράζεται ως επιστροφή του γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο, χωρίς αυτό να επιδρά στην ανάπτυξή του.

Οι αιτίες για τις γουλίτσες είναι απλές. Το μωρό έφαγε υπερβολικά και αποβάλλει την πλεονάζουσα ποσότητα. Μην ξεχνάς ότι το πεπτικό του σύστημα δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο και η βαλβίδα ή το διάφραγμα στην είσοδο του στομάχου δεν λειτουργεί ακόμη αρκετά καλά.

Αν όμως, το μωρό εκτοξεύει το φαγητό του, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, τότε πρόκειται για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία σχετίζεται με φλεγμονή της βλεννογόνου, με πολύ υψηλή οξύτητα των υγρών του στομάχου ή με ενδεχόμενη αλλεργία στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος. Στην περίπτωση αυτή, επιβάλλεται να συμβουλευτείς όσο πιο γρήγορα γίνεται τον παιδίατρό σου.

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.