Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Μωρά & Θρεπτικά Συστατικά

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες για τη διασφάλισης της υγιούς σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης του μωρού.

Παρασκευή, Δεκέμβριος 16th, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Ένας παράγοντας που μπορεί να παραβλέψεις στην προσπάθειά σου να παρέχεις στο μωρό σου  καθημερινά ποικιλία τροφών είναι να διασφαλίσεις ότι η διατροφή του περιέχει επαρκή ποσότητα θρεπτικών ουσιών. Το θέμα δεν είναι το σπανάκι, αλλά ο σίδηρος. Και η θειαμίνη!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, τι λες; Ας ορίσουμε τι είναι τα θρεπτικά συστατικά. Θρεπτικά συστατικά είναι οι βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειαζόμαστε όλοι σε μικρές ποσότητες για την γνωστική, κινητική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή μας αλλά και για την μελλοντική σωματική υγεία του παιδιού σου. Όταν γεννιέται ένα μωρό, ο εγκέφαλός του είναι περίπου το 25% του εγκεφάλου ενός ενήλικα. Μέχρι το τέλος του πρώτου έτους, ο εγκέφαλος φτάνει το 70% του βάρους του εγκεφάλου ενός ενήλικα και το 80% έως τα 2 έτη. Η ανάπτυξη είναι μεγάλη! Και όχι μόνο, υπάρχει και μεγάλη εξέλιξη στη λειτουργία του εγκεφάλου. Εκεί είναι που χρειάζονται τα θρεπτικά συστατικά, για να βοηθήσουν τον οργανισμό του μωρού σου να επιτελέσει σωστά το έργο του.

Οι πρώτες 1000 ημέρες στη ζωή ενός μωρού είναι πολύ σημαντικές για τη μελλοντική υγεία του. Γι' αυτόν το λόγο ενδεχομένως να είναι η κατάλληλη στιγμή να δεις τη διατροφή του μωρού σου και να βεβαιωθείς ότι κάνεις ό,τι μπορείς για να συμπεριλάβεις αρκετά θρεπτικά στοιχεία καθημερινά. Είναι πιο εύκολο από ό,τι ακούγεται, αρκεί να γνωρίζεις τι κάνεις, και τι διακυβεύεται.

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία και ελλιπή πνευματική ανάπτυξη καθώς και σε ασθενές ανοσοποιητικό. Όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη C, ο σίδηρος απορροφάται ακόμη καλύτερα από τον οργανισμό. Το ιώδιο είναι ακόμη ένα σημαντικό δομικό στοιχείο για την πρώιμη πνευματική ανάπτυξη και παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του θυρεοειδούς. Επίσης, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και η βιταμίνη B1 = θειαμίνη, είναι εξίσου σημαντικά για την ανάπτυξη του μωρού σου.

Πολλές πτυχές της ανάπτυξης του παιδιού σου υποστηρίζονται από την επαρκή πρόσληψη θρεπτικών ουσιών. Είμαστε ευτυχείς που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σε εξοπλίσουμε όχι μόνο με πληροφορίες, αλλά και με διατροφική υποστήριξη που μπορεί να βοηθήσει ώστε οι 1000 πρώτες μέρες της ζωής του μωρού σου θα είναι όσο το δυνατό πιο ωφέλιμες.

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.