Μοιράσου το Άρθρο
X
Ποσο Μηνων Βγαζουν Δοντια Τα Μωρα
Ρώτησε το διατροφολόγο μας
Μόνο για μέλη του club
Λύσε όλες σου τις απορίες για τη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού αλλά και για τη διατροφή του μωρού σου, εδώ.

Πότε Βγάζουν τα Πρώτα Δόντια τα Βρέφη;

Μήπως ετοιμάζεται για τα πρώτα του δοντάκια; Αναγνώρισε τα συμπτώματα και δες πώς να το ανακουφίσεις εδώ! 

Τετάρτη, Φεβρουάριος 3rd, 2016

Ρώτησε το διατροφολόγο μας
Μόνο για μέλη του club
Λύσε όλες σου τις απορίες για τη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού αλλά και για τη διατροφή του μωρού σου, εδώ.

Όταν φυτρώνουν τα δόντια μπορεί να προκαλούν πόνο. Η βλεννογόνος των ούλων μεγαλώνει και μετά «σκάει» για να βγει το δόντι. Δεν είναι λοιπόν πάντα κάτι ευχάριστο! Κατά την περίοδο αυτή, ορισμένα τυχερά μωρά έχουν «απλώς» κόκκινα μάγουλα και ποπό. Άλλα, πιο άτυχα, υποφέρουν περισσότερο. Ευτυχώς υπάρχουν τεχνικές για να ανακουφιστούν από τον πόνο… Στη συνέχεια, σου υπενθυμίζουμε τις σωστές κινήσεις για να φροντίζεις τα δοντάκια του παιδιού σου…

 Η φωτογραφία με τα πρώτα δοντάκια: Πότε να την περιμένουμε; Το πρώτο δόντι εμφανίζεται σε γενικές γραμμές μεταξύ του 6ου και 8ου μήνα, συνήθως στην κάτω σιαγόνα και στο μέσο των ούλων. Αλλά δεν υπάρχει κανόνας στο θέμα αυτό. Σε ορισμένα μωρά, η κορφή του δοντιού μπορεί να εμφανιστεί νωρίτερα (σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχουν ακόμη και μωρά που γεννιούνται με δόντια), ενώ σε άλλα δεν εμφανίζεται πριν από τον 12ο μήνα, ακόμη και τον 18ο. Στη συνέχεια, η οδοντοφυΐα ακολουθεί μία συγκεκριμένη σειρά: Πρώτα οι κοπτήρες, μετά οι πρώτοι τραπεζίτες (περίπου στην ηλικία του 1 έτους), οι κυνόδοντες (περίπου στην ηλικία των 2 ετών) και τέλος οι τελευταίοι τραπεζίτες (περίπου στην ηλικία των 3 ετών). Κάθε παιδί «βγάζει δόντια» με τον δικό του ρυθμό. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς αν το μωρό σου έχει καθυστερήσει τρεις μήνες σε σχέση με τον ξάδερφό του που έχει την ίδια ηλικία: Η οδοντοφυΐα δεν σχετίζεται καθόλου με την ανάπτυξη!

 Ένα δόντι που ξέρει πώς να κάνει αισθητή την παρουσία του Η ανάπτυξη των δοντιών συνοδεύεται συχνά από μικρές ενοχλήσεις. Εάν το μωρό σου έχει πολλά σάλια, γκρινιάζει, βάζει στο στόμα το χέρι του ή όλα τα αντικείμενα που μπορεί να πιάσει, αυτό δείχνει σίγουρα ότι βγάζει δόντια! Ορισμένες μαμάδες παρατηρούν επίσης και άλλα συμπτώματα: Κόκκινα οπίσθια, μαλακά κόπρανα, κόκκινα μάγουλα. Αυτά τα συμπτώματα δεν είναι σοβαρά και δεν διαρκούν συνήθως πάνω από 48 ώρες.

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.