MyFeed Personalized Content
Άρθρο
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρόληψη από αλλεργίες

Tο ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σου είναι σημαντικό για την προστασία από μικρόβια και ιούς. Μάθε για το σημαντικό ρόλο της πρωτεΐνης στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος!

1 λεπτό ανάγνωση

Αλλεργία - Χαρακτηρισμός:

 

Ως αλλεργία χαρακτηρίζεται κάθε υπερβολική και ακραία αντίδραση του ανοσοποιητικού σε υπό φυσιολογικέ συνθήκες ακίνδυνες ουσίες (όπως η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος).

Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιλαμβάνεται, λανθασμένα, την ακίνδυνη ουσία ως απειλή και ξεκινά έναν βίαιο μηχανισμό αντίδρασης, προκαλώντας έτσι τα αλλεργικά συμπτώματα. Μόλις το ανοσοποιητικό εκτεθεί σε κάτι αλλεργιογόνο, το συγκρατεί στη μνήμη του και το αναγνωρίζει από κει κι έπειτα. Αν όμως το ανοσοποιητικό έχει ευαισθητοποιηθεί σε μία ουσία, η κάθε επαφή με το αλλεργιογόνο θα οδηγεί σε αλλεργική αντίδραση.

Είναι γνωστό από καιρό ότι ξένες πρωτεΐνες, όπως αυτές που περιέχονται στο αγελαδινό γάλα, μπορούν να προξενήσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Το αγελαδινό γάλα, συγκεκριμένα, περιέχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα αλλεργιογόνων από το μητρικό γάλα.

Το μητρικό γάλα αντίθετα, πέρα από το ότι χαρακτηρίζεται από χαμηλή αλλεργιογόνο δράση, θωρακίζει γενικότερα τον οργανισμό του μωρού, μειώνοντας την ευαισθησία του στις αλλεργιογόνες ουσίες και ενισχύοντας την ανοχή σε αλλεργιογόνα

MVP Logo

Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.

  • Club Benefits Icons_1

    EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ

    Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.

  • Club Benefits Icons_2Club Benefits Icons

    Συμβουλές μόνο για σένα

    Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.

  • Club Benefits Icons_3Club Benefits Icons

    Δωρεάν δείγματα

    Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.

  • Club Benefits Icons_5Club Benefits Icons

    Διαδραστικές εφαρμογές

    Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.