Μοιράσου το Άρθρο
X
Μωρό: Ποιότητα & Ποσότητα πρωτεϊνών
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Μωρό: Ποιότητα & Ποσότητα πρωτεϊνών

Πιθανά σε απασχολεί τι τρώει το μωρό σου και πόσο εύπεπτη είναι η τροφή του; Μάθε πώς η πρόσληψη της σωστής πρωτεΐνης συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Τετάρτη, Ιούλιος 6th, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Ήξερες ότι η ποσότητα των πρωτεϊνών στο μητρικό γάλα προσαρμόζεται τέλεια στην ηλικία και στις ανάγκες του μωρού σου, σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του;

Είναι πραγματικά μαγικό αυτό που συμβαίνει με το μητρικό γάλα! Η σύνθεσή του προσαρμόζεται συνεχώς στην ηλικία του μωρού σου. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ρυθμός ανάπτυξης του και οι διατροφικές του ανάγκες αλλάζουν όσο μεγαλώνει. Ο καθοριστικός παράγοντας σε αυτές τις αλλαγές, είναι οι ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ.

Στην αρχή, το μητρικό γάλα περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη γιατί το μωρό σου τη χρειάζεται για να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα ενώ στη συνέχεια η συγκέντρωση της πρωτεΐνης μειώνεται γιατί και μειώνονται αντίστοιχα και οι απαιτήσεις του οργανισμού.

Ένας ακόμα λόγος που η συγκέντρωση πρωτεϊνών στο μητρικό γάλα αλλάζει καθώς το μωρό μεγαλώνει, είναι ότι αλλάζει και η ποσότητα γάλακτος που αυτό καταναλώνει. Τον πρώτο καιρό της ζωής του, το μωρό πίνει μικρές ποσότητες γάλακτος κι έτσι η συγκέντρωση πρωτεϊνών ανά 100 ml μητρικού γάλακτος είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Καθώς το μωρό μεγαλώνει και αρχίζει να καταναλώνει περισσότερο γάλα, η περιεκτικότητα πρωτεΐνης ανά 100ml μειώνεται ώστε να συμβαδίζει με τους ρυθμούς ανάπτυξης που απαιτούνται σε κάθε ηλικιακό στάδιο. Ουσιαστικά, όσο επιβραδύνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης του βρέφους, μειώνονται οι ανάγκες του σε πρωτεΐνη και επομένως μειώνεται και ο ρυθμός συγκέντρωσής τους στο μητρικό γάλα! Αυτό θα πει...έξυπνη τροφή!

Η εξαιρετική ποιότητα των πρωτεϊνών στο μητρικό γάλα το κάνουν πραγματικά πολύτιμο!

Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από μικρότερα συστατικά που ονομάζονται αμινοξέα. Κάθε αμινοξύ παίζει κι έναν διαφορετικό ρόλο στην υγεία και στην ανάπτυξη του μωρού σου και γι’ αυτό πρέπει να προσλαμβάνει συγκεκριμένες ποσότητες από το κάθε αμινοξύ.

Οι ποσότητες των αμινοξέων και ο σωστός συνδυασμός τους είναι αυτά που καθορίζουν την ποιότητα της πρωτεΐνης. Για παράδειγμα, η ποιότητα των πρωτεϊνών του ανθρώπινου μητρικού γάλακτος είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του αγελαδινού γάλακτος.

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 5/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.