Μοιράσου το Άρθρο
X
ΣΙΔΗΡΟΣ και απορρόφηση από το γάλα
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Μωρό 12-24: Σίδηρος και γάλα

Ο σίδηρος είναι από τα πιο σημαντικά μεταλλικά στοιχεία για τον οργανισμό του ανθρώπου από τη βρεφική μόλις ηλικία. 

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 20th, 2017

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Ο σίδηρος μεταφέρει οξυγόνο σε όλους τους ιστούς του σώματος. Χωρίς το οξυγόνο δε μπορεί να γίνει καμία λειτουργία στο σώμα μας από τη λειτουργία του μεταβολισμού μέχρι τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο σίδηρος παίζει και άλλο ένα σημαντικό ρόλο στο σώμα. Βοηθά στη καλή πνευματική ανάπτυξη του παιδιού και τη καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να επιφέρει κόπωση και αρνητική επίδραση στη συμπεριφορά του παιδιού, στη διάθεσή του, την προσοχή και την ικανότητα μάθησης.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το παιδί να λαμβάνει επαρκή ποσότητα σιδήρου για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στους ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης τόσο του σώματος όσο και του μυαλού.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι σίδηρο μπορούμε να λάβουμε από ζωικές πηγές (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι) και από φυτικές πηγές (λαχανικά, όσπρια). Όμως να θυμάστε ότι ο φυτικός σίδηρος δεν απορροφάται το ίδιο εύκολα με το ζωικό. Επομένως ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσουμε τις αποθήκες του οργανισμού με σίδηρο είναι να τον λάβουμε μέσα είτε από ζωικές πηγές είτε από εμπλουτισμένα τρόφιμα.

Το απλό αγελαδινό γάλα ωστόσο δεν έχει σίδηρο. Για το λόγο αυτό, ο σίδηρος που περιέχει ένα ειδικό εμπλουτισμένο γάλα συμβάλει σημαντικά στην ημερήσια πρόσληψη σιδήρου του παιδιού. Ο σίδηρος μάλιστα αυτός είναι σε ειδική μορφή με την οποία εμπλουτίζεται το γάλα που να μπορεί να είναι απορροφήσιμη από  τον οργανισμό και να μην μπλοκάρεται από την ύπαρξη ασβεστίου, ώστε να έχει τη δράση που χρειάζεται στον οργανισμό.

Από τον Ιωσήφ Αλεξανδρίδη

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.