MyFeed Personalized Content
Άρθρο
Add this post to favorites

Τι είναι η μέθοδος UHT

UHT είναι τα αρχικά των λέξεων Ultra High Temperature, δηλαδή μέθοδος υψηλής θερμικής επεξεργασίας. 

1 λεπτό ανάγνωση Σεπτ. 20, 2017

Η επεξεργασία αυτή περιλαμβάνει τη θέρμανση του γάλακτος σε υψηλή θερμοκρασία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να καταστραφούν όλοι οι πιθανοί παθογόνοι μικροοργανισμοί (η λεγόμενη παστερίωση) ενώ παράλληλα να  διατηρήσει αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του γάλατος. Ένα γάλα που έχει παραχθεί με τη μέθοδο αυτή μπορεί να διατηρηθεί μέσα σε ειδικές συσκευασίες και να μείνει εκτός ψυγείου εάν και εφόσον δεν ανοιχτεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα δηλαδή από το φρέσκο γάλα, απλά ικανοποιεί τις ανάγκες πολλών ανθρώπων που θέλουν να αποθηκεύσουν το γάλα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Από τον Ιωσήφ Αλεξανδρίδη