Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Baby blues μετά τον τοκετό

«Η γυναίκα μου είναι θλιμμένη, τα έχει βάψει μαύρα», «έβαλε ξαφνικά τα κλάματα όταν είδε ότι είχα ξεχάσει να αγοράσω λάδι», «μου τηλεφώνησε στη δουλειά, ενώ ήμουν σε σύσκεψη, για να μου πει ότι είναι χαζή»… Και να φανταστείτε ότι μου τα έλεγαν οι φίλοι μου και δεν τους καταλάβαινα! Έλεγα «τους καημένους, είναι άτυχοι». Στην πραγματικότητα, λίγο-πολύ όλες οι γυναίκες αισθάνονται μελαγχολία μετά τον τοκετό.

Πέμπτη, Φεβρουάριος 4th, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Τι άλλο πρέπει να κάνω;

 Γνωρίζω καλά το θέμα της επιλόχειας μελαγχολίας: Έκανα ολόκληρη έρευνα. Η εξήγηση είναι απλή: Οι ορμόνες. Φαίνεται ότι τα συμπτώματα είναι διαφορετικά για κάθε γυναίκα: Μελαγχολία, αλλαγές στη διάθεση, αϋπνία ή απώλεια όρεξης… Εγώ είμαι πραγματικά άτυχος, τα έχει όλα. Στην αρχή ανησύχησα. Αναρωτιόμουν αν ήταν εξαιτίας μου, ίσως δε βοηθούσα αρκετά. Τώρα που έχω ενημερωθεί καλά, προσπαθώ να μη νιώθω ενοχές. Δε φταίω ούτε εγώ ούτε η σύντροφός μου. Όλα βελτιώνονται.

 Αισθάνεται κατάθλιψη και δε νιώθει ικανή να αντεπεξέλθει;

 Είναι φυσιολογικό και παροδικό. Ακόμη κι εγώ νιώθω μελαγχολία. Και ναι, φαίνεται ότι αυτό το φαινόμενο υπάρχει και στους άντρες, ίσως από μιμητισμό. Χτες έκλαιγα παρακολουθώντας ένα ντοκιμαντέρ με ζώα. Το φαντάζεστε; Ένας μπαμπάς που κλαίει βλέποντας αρκουδάκια να παίζουν στο δάσος! Αλλά αυτό δε θα της το πω, θα μείνει ανάμεσα σε εμένα και τα αρκουδάκια. Μερικές φορές μου λέει ότι αισθάνεται παχιά και άσχημη. Καταλαβαίνω πολύ καλά, κι εγώ πήρα βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πρέπει να χάσω 4 κιλά!

 

Το μωρό μας έφτασε επιτέλους. Μετά από μερικές μέρες στο μαιευτήριο, επιστροφή στο σπίτι: «Σπίτι μου, σπιτάκι μου». Μόνο που το σενάριο παρουσιάζει πρόβλημα: Η γυναίκα μου δεν αντέχει το παραμικρό και κλαίει. Από ότι φαίνεται, έχει επιλόχειο μελαγχολία! Δεν χρειάζεται πανικός: Έχω τη λύση!

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.