Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Δεύτερο παιδί

Αναρωτιέσαι πώς θα αντιδράσει το μεγαλύτερο παιδί; Δες πώς θα το αντιμετωπίσεις με το σωστό τρόπο.

Πέμπτη, Φεβρουάριος 4th, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Όταν ένας μικρός αδελφός ή μία μικρή αδελφή έρχεται στην οικογένεια, το παιδί σου περνάει από την ιδιότητα του μωρού στην ιδιότητα του μεγάλου. Είναι σημαντική ευθύνη! Όμως αυτό σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να μοιράζεται τον μπαμπά και τη μαμά του, ως και το δωμάτιό του. Δεν είναι πάντα εύκολο να το δεχτεί. Αυτή η αδελφική ιστορία που εξελίσσεται θα είναι γεμάτη με όμορφες στιγμές, ίσως και με τσακωμούς!

 Πώς να το βοηθήσεις με τον σωστό τρόπο

 Η στιγμή που ανακοινώνεις στο παιδί σου ότι θα αποκτήσει έναν αδελφό ή μια αδελφή είναι γεμάτη συναισθήματα!Πότε πρέπει να του το πεις; Η καλύτερη στιγμή είναι μετά τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης: Ο κίνδυνος αποβολής είναι μικρότερος και η κοιλιά σου αρχίζει να φουσκώνει. Εξήγησέ του τα νέα με απλά λόγια και άφησέ το να εκφράσει τα συναισθήματά του: Μπορεί να πηδήξει από τη χαρά του ή να κάνει μούτρα!Αυτή η αντίδραση είναι φυσιολογική, χρειάζεται λίγο χρόνο για να συνηθίσει στην ιδέα.

  • Πριν από τη γέννηση, να του μιλάς τακτικά για το καινούργιο μωρό που θα έρθει. Να του εξηγείς τι αλλαγές θα φέρει αυτό στη ζωή του και κυρίως να του θυμίζεις ότι είσαι πάντα εκεί για εκείνο και ότι το αγαπάς. Η καρδιά σου δεν πρόκειται να χωριστεί στα δύο, αντίθετα θα διπλασιαστεί, ώστε το κάθε παιδί να έχει την ίδια ποσότητα αγάπης! Μπορείς επίσης να το προετοιμάσεις διαβάζοντάς του ιστορίες: Υπάρχουν πολλά τρυφερά και αστεία βιβλία σχετικά με αυτό το θέμα!
  • Μετά τη γέννηση, κάνε το να νιώσει υπεύθυνο αναθέτοντάς του αποστολές «για μεγάλους»: Να δίνει το μπιμπερό στο μωρό, να σπρώχνει το καροτσάκι, κ.λπ. Ο μπαμπάς παίζει επίσης τον ρόλο του: Όσο εσύ ασχολείσαι με το μωρό, το παιδί και εκείνος μπορούν να παίξουν μαζί, να πάνε μια βόλτα. Και προσπάθησε να εξασφαλίζεις μικρές στιγμές μόνο για εκείνο, για να διαβάσετε μαζί μια ιστορία για παράδειγμα.

 

Μαριάννα, μαμά της Ιωάννας και του Χρήστου

«Όταν γεννήθηκε, όπως όλα τα μωρά, η Ιωάννα πήρε πολλά δώρα. Για να μην ζηλέψει ο μεγάλος της αδελφός, κάναμε και σε εκείνον ένα δώρο, λέγοντάς του ότι ήταν εκ μέρους της μικρής του αδελφής. Ενθουσιάστηκε και της έδωσε ένα μεγάλο φιλί!»

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.