MyFeed Personalized Content
Τι να Περιμένεις κατά την Εγκυμοσύνη σου
Άρθρο
Προσθήκη στα αγαπημένα

7η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Βρεφική ανάπτυξη και συμβουλές διατροφής

Το μωρό σου είναι πλέον στο εντυπωσιακό μέγεθος των 18mm. Αν και δεν το αισθάνεσαι μέχρι στιγμής, το μικρό σου κινείται. Διάβασε περισσότερα παρακάτω, για αυτή την εβδομάδα.

2 λεπτά ανάγνωση

ΒΡΕΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Με τους πρώτους μύες στη θέση τους, το μωρό σου κάνει μικρές κινήσεις, έστω και ασυνείδητα. Τα πόδια και τα χέρια του μεγαλώνουν, οι αγκώνες του σχηματίζονται και τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών του αρχίζουν να μοιάζουν με πραγματικά δάχτυλα. Επιπλέον, τα μάτια και τα οπτικά νεύρα αναπτύσσεται εξίσου καλά. Μικρές αλλά πολλές αλλαγές συμβαίνουν αυτή την εβδομάδα!

Γραφικό ενός εμβρύου στο μέγεθος ενός μύρτιλου και του ομφάλιου λώρου σε μία στρογγυλή μήτρα.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Η λιγούρα για φράουλες είναι κάτι περισσότερο από τα κλίσε της εγκυμοσύνης. Πράγματα που σου άρεσαν πριν ίσως να μην σου διεγείρουν πλέον το ενδιαφέρον. Ακόμα και το αγαπημένο σου άρωμα μπορεί να σε δυσανασχετήσει. Οι συνήθειες σου μπορεί να αλλάξουν καθώς οι μεταβολές στις ορμόνες σου επηρεάζουν την αίσθηση της όσφρησης και γεύσης. Οι νέες σου λιγούρες μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμα και αγγουράκια τουρσί. Δυστυχώς όμως, ενδέχεται να σου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Πολλές μέλλουσες μαμάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα με ναυτίες ειδικά τα ξημερώματα.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το σώμα σου, υπό την επιρροή φυσικών ορμονών ήδη προνοεί για εσένα. Προετοιμάζεται για τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης και αργότερα για το θηλασμό με το να αποθηκεύει ορισμένη ποσότητα λίπους. Κατά το πρώτο τρίμηνο, εάν έχεις ξεκινήσει την εγκυμοσύνη σου με φυσιολογικό βάρος το πιο πιθανό είναι να μην χρειάζεται να αυξήσεις την ημερήσια πρόσληψη σου σε θερμίδες. Ωστόσο σιγουρέψου πως έχουν συμπεριληφθεί στη διατροφή σου τροφές από όλες τις διατροφικές ομάδες και συζήτησε με τον γιατρό σου για κάποια πολυβιταμίνη ή συμπλήρωμα διατροφής που είναι ειδικά σχεδιασμένα για έγκυες γυναίκες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μήπως παρατηρείς έντονη απέχθεια για κάποια συγκεκριμένα φαγητά; Απόλυτα φυσιολογικό! Είναι σύνηθες φαινόμενο κατά την εγκυμοσύνη η δυνατή αντιπάθεια για συγκεκριμένα φαγητά, ιδιαίτερα για αυτά με έντονες μυρωδιές και κυριότερα κατά το πρώτο τρίμηνο. Για να αντιμετωπίσεις αυτού του τύπου δυσαρέσκειες, απλά διάλεξε κάποιο «παρόμοιο» φαγητό, δηλαδή φαγητό που ανήκει στην ίδια κατηγορία. Αν για παράδειγμα δεν αντέχεις πλέον ούτε σε κοινή θέα το ψάρι, διάλεξε ένα άλλο άσπρο κρέας όπως το κοτόπουλο. Εάν τώρα, νιώθεις πως δεν μπορείς να καταναλώνεις κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνη Α, έχε στο νου σου να το αντισταθμίσεις με τη κατανάλωση φρούτων εξίσου πλούσια στην ίδια βιταμίνη, όπως τα ροδάκινα και βερίκοκα.

MVP Logo

Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.

 • Club Benefits Icons_1

  EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ

  Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.

 • Club Benefits Icons_2Club Benefits Icons

  Συμβουλές μόνο για σένα

  Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.

 • Club Benefits Icons_3Club Benefits Icons

  Δωρεάν δείγματα

  Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.

 • Club Benefits Icons_5Club Benefits Icons

  Διαδραστικές εφαρμογές

  Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.