Μοιράσου το Άρθρο
X
6η εβδομάδα κύησησ
Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

6η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Βρεφική ανάπτυξη και συμβουλές διατροφής

Το μωρό σου αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς. Τόσες πολλές ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε ένα τόσο μικρό πλασματάκι! Διάβασε περισσότερα παρακάτω, για αυτή την εβδομάδα.

Παρασκευή, Φεβρουάριος 8th, 2019

Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

ΒΡΕΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μάντεψε! Τώρα στο μωρό σου αρχίζει να αναπτύσσεται το δέρμα του! Αν και πολύ μικρά, όλα τα άλλα όργανα του βρίσκονται ήδη στη θέση τους. Τα οπτικά νεύρα διαμορφώνονται και πλέον το κεφάλι του έχει πάρει το τελικό του σχήμα, αν και ακόμα είναι πολύ μεγαλύτερο από το υπόλοιπο σώμα του. Η καρδία και το συκώτι του καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του χώρου στη μήτρα σου. Τα χεράκια και τα ποδαράκια του, αρχίζουν να μακραίνουν και η μικρή «ουρίτσα» σε λίγο καιρό θα έχει εξαφανιστεί. Στις επόμενες εβδομάδες τα συνδεδεμένα δάχτυλα των άνω και κάτω άκρων θα μετασχηματιστούν σε κανονικά, καλά διαχωρισμένα δάχτυλα χεριών και ποδιών.

 Τι γεμάτη εβδομάδα!

ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Έχεις ακόμα καιρό μέχρι να γεννηθεί το μωρό σου, περίπου 33 εβδομάδες. Πολλές γυναίκες πρέπει να χαλαρώσουν σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης. Ορισμένες όχι-και-τόσο-ευχάριστες παρενέργειες ίσως να αρχίσουν να εμφανίζονται. Για παράδειγμα σε αυτές, συμπεριλαμβάνονται η γνωστή σε όλους ναυτία, προβλήματα ύπνου και αλλαγές στη διάθεσή σου. Η εμφάνισή τους, οφείλεται σε ορμονολογικές αλλαγές οι οποίες είναι απολύτως φυσιολογικές.

Και πάλι, προσπάθησε να μην πιέζεσαι! Μπορεί η εγκυμοσύνη να μην είναι αρρώστια, αλλά σίγουρα επιβαρύνεται το σώμα σου. Ίσως που και που, να επιτρέπεται ένα διάλλειμα στη καθημερινότητα και εργασιακή σου ζωή.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το ιώδιο είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η αναγκαίες προσλαμβανόμενες ποσότητες αυξάνονται. Η έλλειψη ιωδίου, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε ένα αγέννητο μωρό, οπότε είναι σημαντικό να καλύπτεις τις ανάγκες όχι μόνο του σώματος σου αλλά και του μωρού σου. Σε συνδυασμό με τα θαλασσινά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μια διατροφική πηγή, πλούσια σε Ιώδιο είναι το Ιωδιούχο αλάτι. Αν και δεν υποστηρίζουμε την επιπλέον κατανάλωση αλατιού, ενδεχομένως να θες να χρησιμοποιήσεις ιωδιούχο αλάτι, αν υπάρχει ήδη στη διατροφή σου. Ελέγξτε με τον διατροφολόγο σου, εάν στη δική σου περίπτωση το ιώδιο είναι ένα από τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεσαι στη διατροφή σου.

 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αναρωτιέσαι αν πρέπει ή αν μπορείς να γυμνάζεσαι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου; Η σύντομη απάντηση είναι ναι!

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.