Μοιράσου το Άρθρο
X

40η Εβδομάδα Κύησης - 3ο Τρίμηνο

Έφτασε η στιγμή! Εάν δεν έχει ήδη γεννηθεί το μωρό σου, σίγουρα θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμο ακόμα να βγει έξω "οικειοθελώς", τότε ο γιατρός σου ίσως του δώσει ένα μικρό «σπρωξιματάκι» για να έρθει στον κόσμο. Και μετά θα είσαι επιτέλους μητέρα! Διάβασε περισσότερα για την τελευταία βδομάδα κύησης.

Σάββατο, Δεκέμβριος 1st, 2018

Η ανάπτυξη του μωρού σου

40η εβδομάδα κύησης, είναι ίσως η μικρότερη ενότητηα για την "Αναπτυξη του μωρού σου"! - το μωρό σου θα γεννηθεί από στιγμή σε στιγμή, ίσως και την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές! Μην ανησυχείς εάν το μωρό σου δεν θέλει να αποχωριστεί την αναπαυτική σου μήτρα μέσα στην οποία ήταν τους τελευταίους 9 μήνες. Πολύ λίγα μωρά αποφασίζουν να έρθουν στον κόσμο ακριβώς στην προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού. Ειδικά αν είναι πρωτότοκα. Το μωρό σου επιτρέπεται να παραμείνει στη μήτρα σου έως και 14 επιπλέον μέρες, πριν ο γιατρός σου προκαλέσει πλέον τον τοκετό!

Τι συμβαίνει στο σώμα σου

Βρίσκεσαι "επισήμως" στην τελευταία εβδομάδα της κύησης σου. Το ξέρεις ότι η γέννηση είναι πραγματικά ένα σωματικό κατόρθωμα τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό; Φαντάσου πόσο κόπο βάζει για να σπρώξει να φύγει από τη μήτρα προς τη δίοδο γέννησης, γυρίζοντας το σώμα του τόσο έξυπνα και αργά, ώστε να χωρέσει να βγει από το σώμα σου! Ο ιδιοφυής σχεδιασμός της φύσης έχει προβλέψει, ώστε τα μωρά να γεννιούνται με δύο οστά στο κρανίο, που δεν ενώνονται για να μπορέσουν να δεχτούν πίεση κατά τον τοκετό. Τα οστά αυτά, να έχεις υπόψη σου ότι θα ενωθούν τους επόμενους 18 μήνες μετά τη γέννηση.

Η διατροφή σου

Δεν έχουμε κάτι νέο να προσθέσουμε, αλλά:

Έχεις συνηθίσει να τρως τόσο υγιεινά και σωστά τους τελευταίους μήνες, τρώγοντας για δύο, προσπαθώντας να διαφυλάξεις την υγεία σου και την υγεία του μωρού σου. Αν και αξιέπαινες συνήθειες, μην ξεχνάς να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα ωραίο κέρασμα που και που! Γιατί πραγματικά το αξίζεις! Φυσικά δεν εννοούμε να το παρακάνεις, αλλά εάν λαχταρήσεις ένα παγωτό ή λίγη σοκολάτα, ποια καλύτερη ώρα να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου από τώρα?! Το έχεις κερδίσει!

Extra tips

Αμέσως μόλις γεννήσεις, η μαία θα ακουμπήσει το μωρό πάνω σου. Εκείνο θα νιώσει άνετα παρά το νέο του περιβάλλον γιατί θα αισθανθεί τη ζεστασιά σου, θα μυρίσει το δέρμα σου, και θα αναγνωρίσει τη φωνή σου και τον ήχο της καρδιάς σου! Είναι μια τέλεια στιγμή να το ακουμπήσεις στο γυμνό σου στήθος για να θηλάσει για πρώτη φορά. Και μετά, μπορείς επιτέλους να κρατήσεις το πολυπόθητο μωράκι σου στην αγκαλιά σου για πρώτη φορά μετά από τόση σκληρή δουλειά. Η πιο όμορφη ανταμοιβή!

Συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές μας για την νέα σας ζωή!

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.