Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

38η Εβδομάδα Κύησης - 3ο Τρίμηνο

Απομένουν μόλις 2 εβδομάδες! Ναι, είναι αλήθεια ότι πολύ σύντομα θα γνωριστείς με το μικρούλι σου και θα ανταλλάξετε τις πρώτες σας ματιές. Τα πάντα είναι σχεδόν έτοιμα. Μάθε περισσότερα για την 38η εβδομάδα.

Δευτέρα, Δεκέμβριος 3rd, 2018

Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η ανάπτυξη του μωρού σου

Την 38η εβδομάδα κύησης το μωρό σου θα κάνει σύντομα την επίσημη πρώτη του! Το αναπνευστικό του σύστημα προετοιμάζεται να λειτουργήσει μόνο του, καθώς δανειζόταν το δικό σου μέχρι τώρα. Οι πνεύμονές του, όμως, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και μετά τη γέννησή του, καθώς οι βρογχικοί του σωλήνες θα διαιρεθούν ακόμη 6 φορές. Ο εγκέφαλος είναι το μόνο όργανο που έχει τη λιγότερη ανάπτυξη στη γέννηση, αλλά θα αναπτύσσεται συνεχώς ώσπου το παιδί σου να φτάσει 18-20 ετών! Τα «κυκλώματά» του, σαν γνήσιος υπολογιστής, θα συλλέγουν πληροφορίες και θα διαμορφώνονται από αυτές και από τα συναισθήματά του. Η διαδικασία αυτή είναι που θα κάνει το παιδί σου έναν ξεχωριστό, μοναδικό άνθρωπο, τον οποίο πάντα θα θαυμάζεις!

Τι συμβαίνει στο σώμα σου

Σίγουρα περνάει από το μυαλό σου τι πρόκειται να συμβεί μόλις πας στο μαιευτήριο. Ανάλογα με το πόσο βιαστικό είναι το μωρό σου, είτε θα εγκατασταθείς στο δωμάτιό σου είτε θα μπεις στην αίθουσα τοκετού όπου θα σε συνδέσουν με ένα μόνιτορ ελέγχου. Αν στην αίθουσα πρόκειται να μπει και ο σύντροφός σου, τότε θα πλυθεί και θα μπει κι εκείνος. Ο αναισθησιολόγος θα έρθει  για να σε ενημερώσει για την επισκληρίδιο αναισθησία, εάν είναι κάτι που επιθυμείς να κάνεις. Πέρασε μερικές στιγμές με το σύντροφό σου. Σε πολύ λίγο, θα κρατάτε στα χέρια σας τον πιο σημαντικό άνθρωπο που θα σας αλλάξει τη ζωή. Προσπάθησε να απολαύσεις την εμπειρία και μη ξεχνάς ότι ο πατέρας θα νιώθει κι εκείνος πολλά συναισθήματα. Ίσως μάλιστα να φοβάται ότι μπορεί να νιώθει ότι δεν είναι απαραίτητος. Θύμισέ του όμως ότι το μωρό που έρχεται είναι αποτέλεσμα της αγάπης σας! Είναι πολύ σημαντικές ώρες και για αυτόν. Θα γίνει πατέρας!

Η διατροφή σου

Δεν έχουμε κάτι να σου πούμε! Ακολούθησε ότι έκανες μέχρι και σήμερα.

Extra tips

Η καισαρική τομή, είναι μία λύση στον τοκετό που μπορεί να προκύψει για πολλούς λόγους. Εάν το μωρό δεν έχει λάβει την απαραίτητη θέση του, ο γιατρός σου θα σε ρωτήσει εάν συμφωνείς να προχωρήσετε με καισαρική. Ακούγεται πιο σοβαρό, από ότι είναι στην πραγματικότητα. Στις μέρες μας, η καισαρική τομή είναι μία επέμβαση ρουτίνας. Η επισκληρίδιος, αναισθητοποιεί την περιοχή της λεκάνης (πυέλου) μόνο, ώστε να είσαι ξύπνια και να σε πλήρη διαύγεια όταν γεννηθεί το μωρό σου. Σε πολλά μαιευτήρια, επιτρέπεται η παρουσία του πατέρα στο πλευρό σου και κατά αυτόν τον τοκετό.

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.