Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

33η Εβδομάδα Κύησης - 3ο Τρίμηνο

Έχουν μείνει μόλις 6 εβδομάδες πριν γνωρίσεις το μικρό ανθρωπάκι που μεγαλώνει μέσα σου! Δεν είναι φανταστικό? Κι εμείς το ίδιο νιώθουμε. Διάβασε περισσότερα για αυτή την εβδομάδα.

Σάββατο, Δεκέμβριος 8th, 2018

Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η ανάπτυξη του μωρού σου:

Την 33η εβδομάδα κύησης, o μικρός σου «ένοικος» έχει αρχίσει να ξεμένει από χώρο μέσα στη μήτρα σου. Προετοιμάζεται λοιπόν για την ηρωική του έξοδο! Έχει ξεκινήσει να παίρνει την κατακόρυφη θέση, τοποθετώντας το κεφάλι του κοντά στο πι στενό σημείο της μήτρας σου. Το 95% των μωρών, γεννιούνται με κεφαλική προβολή, δηλαδή αφού έχουν τοποθετήσει το κεφάλι τους χαμηλά στη μήτρα, κοντά στη λεκάνη και τα πόδια ψηλά. Μέχρι τώρα, το μωρό σου καταπίνει πολύ αμνιακό υγρό. Εξαιτίας του, το έντερό του έχει γεμίσει με μηκώνιο, μία πρασινωπή, ή ίσως πιο μαύρη, πυκνή ουσία, αποτελούμενη από στέρεα μέρη και άλλα στοιχεία που αιωρούνται στο αμνιακό υγρό. Αυτό το μηκώνιο θα κάνει το έντερό του μωρού σου να ενεργήσει για πρώτη φορά αμέσως μετά τη γέννησή του. Δηλαδή, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, θα κάνει τα πρώτα του κόπρανα!

Τι συμβαίνει στο σώμα σου:

Εμφανίστηκε η σκουρόχρωμη γραμμή κατά μήκος της κοιλιάς σου; Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, μία σκουρόχρωμη γραμμή εμφανίζεται στην επιδερμίδα κατά μήκος της κοιλιάς, από τον αφαλό και κάτω, χωρίζοντάς την έτσι σε δύο μέρη. Πρόκειται για τη linea nigra η οποία σκουραίνει με το πέρασμα των τελευταίων εβδομάδων όσο αυξάνεται η μελάχρωση και είναι φαίνεται ξεκάθαρα αμέσως μετά τη γέννα. Μερικές εβδομάδες μετά θα έχει εξαφανιστεί πλήρως. Τράβηξε μερικές φωτογραφίες πριν φύγει, καθώς δεν θα ξαναεμφανιστεί μέχρι την επόμενή σου εγκυμοσύνη!

Επιπλέον, επειδή η μήτρα σου χρειάζεται να μεγαλώσει κι άλλο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αφαλός σου να πιέζεται απαλά προς τα έξω. Αν αυτό σε ενοχλεί με τα ρούχα, ενυδάτωσε την περιοχή με λίγο ενυδατική κρέμα ή λαδάκι. Να ξέρεις όμως, ότι και ο αφαλός θα ξαναμπεί στη θέση του με τη γέννα.

Η διατροφή σου:

Αν αισθάνεσαι άβολα επειδή έχεις πάρει πολύ παραπάνω από τα αναμενόμενα κιλά, ενδεχομένως να αναρωτιέσαι μήπως χρειάζεται να προσπαθήσεις να χάσεις μερικά. Όμως, είναι εξίσου σημαντικό τόσο για σένα όσο και για το μωρό σου να πάρετε αρκετό βάρος κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου, όπως καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κι επειδή εκείνο ακόμα αναπτύσσεται, εσύ δεν πρέπει να μπεις στη λογική μιας αυστηρής δίαιτας. Βέβαια, αν παίρνεις πάνω από 1 κιλό την εβδομάδα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου, καθώς ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα υπέρτασης. Όμως, μόνο ο γιατρός σου ξέρει ποιο είναι το καλύτερο για σένα και θα σε καθοδηγήσει με τον σωστό και πιο υγιή τρόπο.

Extra tips:

Εδώ λοιπόν, κοντά στον 8ο μήνα κύησης, πολλές γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται κάτι σαν συσπάσεις. Αυτό όχι μόνο είναι πιθανό, αλλά συμβαίνει πάνω στην ώρα. Οι συσπάσεις αυτές ονομάζονται Braxton-Hicks και διαρκούν 30 δευτερόλεπτα περίπου. Δεν είναι σημάδι ότι ξεκινάει ένας πρόωρος τοκετός, αλλά μία έξυπνη άσκηση ετοιμότητας από τη μήτρα για την μεγάλη μέρα. Οι συσπάσεις Braxton-Hicks είναι πολλές φορές αυτές που προκαλούν πανικό στις εγκύους για πρόωρο τοκετό και φυσικά, σημαίνουν λάθος συναγερμό. Σε κάθε περίπτωση, πάντα να κρατάς ενήμερο το γιατρό σου για αυτές τις συσπάσεις ώστε να σε διαβεβαιώνει ότι όλα είναι καλά.

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.