Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

32η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Βρεφική ανάπτυξη και συμβουλές διατροφής

Το μωρό σου συνεχίζει να μεγαλώνει όσο οδεύετε προς την τελική ευθεία, αλλά στη πραγματικότητα απλά τελειοποιούνται κάποια πράγματα. Αυτός ή αυτή είναι έτοιμοι να σε γνωρίσουν!

Κυριακή, Δεκέμβριος 9th, 2018

Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

ΒΡΕΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο σκελετός του είναι σχεδόν 100% έτοιμος και στα μικρά του χεράκια έχουν μεγαλώσει νύχια. Πολύ σύντομα το δέρμα του θα χάσει τον κόκκινο τόνο του και θα πάρει το ροζ χρώμα που έχουν τα περισσότερα νεογέννητα. Τα επινεφρίδιά του είναι πολύ μεγάλα προς το παρόν. Εκκρίνουν ορμόνες που μοιάζουν με στεροειδή, συμπεριλαμβανομένης και της κορτιζόλης (η φυσική κορτιζόνη). Η κορτιζόλη παίζει σημαντικό ρόλο – όχι μόνο βοηθά στο να ξεκινήσει ο τοκετός όταν έρθει η ώρα, αλλά ταυτόχρονα βοηθά και τα ενήλικα όργανα, όπως οι πνεύμονες. Μετά τη γέννα, τα επινεφρίδια θα συρρικνωθούν σημαντικά σε μέγεθος και σε σωστή αναλογία με το μέγεθος του μωρού σου.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Έχεις παρατηρήσει ότι το πεπτικό σου σύστημα λειτουργεί πιο αργά, τελευταία; Για ακόμα μια φόρα μπορείς να δώσεις τις ευχαριστίες σου, στις ορμόνες σου. Ώθησε τον οργανισμό σου να λειτουργήσει καλύτερα και βελτίωσε  τη ψυχική αλλά και σωματική διάθεσή σου με το να καταναλώσεις αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως και γενικά τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Το τέλος είναι πολύ κοντά! Από εδώ και στο εξής ίσως να χρειάζεσαι έναν προγεννητικό έλεγχο κάθε δύο εβδομάδες. Αυτό θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί ότι τα πάντα είναι στη θέση τους όσον αφορά το μικρούλι  σου.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σου θα δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλά και αργότερα καθώς δεν θα προστατεύεται πλέον από το αμνιακό υγρό. Όταν θα θηλάζεις το μωρό σου, θα δέχεται όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται αυτό και το δέρμα του από το γάλα σου. Εκτός αν εσύ έχεις αλλεργία σε κάποιο φαγητό, δεν χρειάζεται να αποφεύγεις τροφές που νομίζεις ότι θα προκαλέσουν στο παιδί σου κάποια αλλεργία, όπως συνήθεις δερματικές παθήσεις σαν το έκζεμα στο μωρό σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σκέφτεσαι τι πρέπει να πάρεις μαζί σου στο νοσοκομείο ή το μαιευτήριο; Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου της σημειώσεις σου για το θηλασμό. Η προθέση σου περί θηλασμού, θα βοηθήσει το προσωπικό του νοσοκομείου να καταλάβει τι σκοπεύεις να κάνεις και θα σου προσφέρει την ανάλογη υποστήριξη.

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.