Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

28η Εβδομάδα Κύησης - 3ο Τρίμηνο

Είναι απίστευτο, το μωρό σου είναι 1,2 κιλά, έχει μήκος 38 εκατοστά, και το πέλμα του μόνο έχει μήκος 5,5 εκατοστά. Διάβασε για τον μικρό σου «γίγαντα» και όχι μόνο, δες εδώ για την 28η εβδομάδα κύησης!

Τετάρτη, Δεκέμβριος 12th, 2018

Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η ανάπτυξη του μωρού σου.

Την 28η εβδομάδα κύησης, το μωρό σου προετοιμάζεται για την πρώτη του ανάσα στον έξω κόσμο. Το δέρμα του είναι λιγότερο ζαρωμένο, γιατί αρχίζει να αποθηκεύεται λίπος από κάτω. Οι πνεύμονες και οι κυψελίδες γεμίζουν ακόμα με αμνιακό υγρό, το οποίο θα αποβληθεί αμέσως, κατά τη γέννησή του. Μέχρι την 28η εβδομάδα, ο οργανισμός του έχει καταφέρει να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός του επιτρέποντάς του έτσι, να προσαρμοστεί  στην θερμοκρασία περιβάλλοντος μόλις βγεί από τη ζεστή "φωλιά" που τώρα το περιβάλλει.

Τι συμβαίνει στο σώμα σου

Μήπως νιώθεις την  πλάτη σου να σε τραβάει  και την κοιλιά σου να σκληραίνει; Αυτό το σύμπτωμα, μπορεί να είναι οι συσπάσεις Braxton Hicks! Πρόκειται για μία «πρόβα» της μήτρας πριν τη μεγάλη ώρα του τοκετού! Αν οι συσπάσεις Braxton Hicks επιμείνουν, το σώμα σου σε προειδοποιεί ότι μάλλον πρέπει να χαλαρώσεις τους ρυθμούς σου και να μη σηκώνεις βάρη.  Και αν αυτές δεν σταματούν ή γίνονται πιο έντονες, κάλεσε σε κάθε περίπτωση τον γιατρό σου.

Η διατροφή σου

Το μωρό σου επιδίδεται σε γαστριμαργικές διαδρομές από τώρα με κάθε γεύμα που εσύ καταναλώνεις. Τα αρωματικά μόρια που διάχυτα ταξιδεύουν στο αμνιακό υγρό, παράλληλα με τις ορμόνες ευχαρίστησης, σχηματίζουν το τέλειο μενού για το μωρό σου! Μετά τη γέννησή του, θα ανακαλέσει αυτές τις γεύσεις και ειδικά αν ακολουθείς μία διαφορετική διατροφή στο θηλασμό, θα ανακαλύψει ακόμη περισσότερες στη γεύση του γάλακτος.  Το μωρό σου, σαν επισκέπτης, θα νιώσει τη θαλπωρή της υποδοχής, χάρη σε αυτές τις στιγμές που θα σας ενώσουν!

Extra tips

Πολλές γυναίκες φοβούνται τον πρόωρο τοκετό, αλλά μην ανησυχείς, γιατί τα περισσότερα μωρά θέλουν να μείνουν περισσότερο χρόνο εκεί μέσα και κλείνουν κανονικά το τελευταίο τρίμηνο.  Και αν ήθελε να κάνει την επίσημη εμφάνισή του τώρα, θα μπορούσε πιθανότατα να αναπνέει  αυτόνομα. Και οι πνεύμονές του θα συνέχιζαν να αναπτύσσονται, καθώς  οι βρόγχοι και τα αιμοφόρα αγγεία  αρχίζουν να επεκτείνονται. Οπότε μην το σκέφτεσαι καθόλου! Ούτε και να αγχώνεσαι για αυτό ή και για οτιδήποτε αυτή την περίοδο!

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.