Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

28η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Βρεφική ανάπτυξη και συμβουλές διατροφής

Το μικρούλη σου είναι περίπου 35 εκ. στο ύψος από τη κορυφή του κεφαλιού του μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών του και ζυγίζει περίπου 1,3 κιλά, το ένα τρίτο το βάρους που θα έχει στη γέννα. Οι πατούσες τις είναι περίπου 6 εκ. – ναι είναι μικροσκοπικές! Διάβασε περισσότερα για αυτή την εβδομάδα παρακάτω.

Τετάρτη, Δεκέμβριος 12th, 2018

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

ΒΡΕΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το μωρό σου προετοιμάζεται όλο και περισσότερο για να μπορεί να αναπνέει. Το δέρμα του αρχίζει να φαίνεται όλο και λιγότερο ρυτιδιασμένο γιατί το λίπος αρχίζει να «κάθεται» από κάτω του. Για την ώρα, εισπνέει αμνιακό υγρό που γεμίζει τους πνεύμονες και τις κυψελίδες τους, το οποίο θα αποχωρήσει γρήγορα κατά τη γέννηση.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Νιώθεις καμιά φορά ένα σφίξιμο στη μέση ή στη κοιλιά; Αυτό ίσως είναι οι συσπάσεις Braxton Hicks. Μην ανησυχείς, αυτό απλά σημαίνει πως η μήτρα σου προετοιμάζεται για το τοκετό. Αν οι συσπάσεις δεν σταματήσουν ή γίνονται όλο και πιο έντονες τότε οπωσδήποτε συμβουλέψου το γιατρό σου (ακόμα και αν είναι απλά για να σιγουρευτείς)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπορείς να προετοιμάσεις το μωρό σου να τρώει  υγιεινές τροφές με κάθε γεύμα σου. Τα αρωματικά μόρια του φαγητού σου μεταφέρονται μέσω του αμνιακού υγρού στο μωρό σου. Μετά τη γέννηση του, μπορεί να θυμάται αυτές τις γεύσεις – και αν συνεχίσεις να τρως μια ποικιλόμορφη διατροφή μετά τη γέννηση και το θηλασμό του, θα συνεχίζει να προτιμά το γάλα σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πολλές γυναίκες ανησυχούν μήπως το μωρό τους γεννηθεί πρόωρα αλλά συνήθως τα περισσότερα μωρά  βγάζουν εις πέρας το τρίμηνο.  Το σημαντικότερο για εσένα αυτή τη στιγμή, είναι να μην αγχώνεσαι.

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.