Μοιράσου το Άρθρο
X
Τι Πρεπει Να Προσεχει Μια Εγκυος Το Πρωτο Τριμηνο

27η Εβδομάδα Κύησης - 3ο Τρίμηνο

Έχεις ένα μεγάλο μωρό που εκτείνεται από την παλάμη ως τον αγκώνα σου. Και ακόμη 13 βδομάδες για να το πάρεις αγκαλιά. Καλωσόρισες στο τρίτο τρίμηνο και την 27η εβδομάδα!

Πέμπτη, Δεκέμβριος 13th, 2018

Η ανάπτυξη του μωρού σου.

Την 27η εβδομάδα κύησης, το μωρό σου χρειάζεται να αναπτυχθεί κι άλλο. Το αναπνευστικό του σύστημα  αν και έχει φτάσει στο επίπεδο που θα μπορούσε να επιτρέψει στο μωρό σου να αναπνέει, είναι ωστόσο ακόμη ανώριμο. Οι πνεύμονές του είναι διαιρεμένοι σε 17 επίπεδα και διαμορφώνουν ένα βρογχικό δέντρο, ωστόσο θα ήταν δύσκολες οι εναλλαγές αέρα, αν το μωρό σου γεννιόταν τώρα. Πράγματι, οι θύλακες αέρα δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη όπως επίσης και ο επιφανειοδραστικός παράγοντας  των πνευμόνων, μία ουσία που καλύπτει την κυψελιδική επιφάνεια του πνεύμονα και διευκολύνει τη λειτουργία των κύτταρων.  Η πλήρης ανάπτυξη θα αρχίσει να ολοκληρώνεται στην 35η εβδομάδα. Επομένως, χαλάρωσε, το μωρό σου είναι ακόμα σε τροχιά ανάπτυξης….

Τι συμβαίνει στο σώμα σου

Έχουν περάσει 29 εβδομάδες από την τελευταία σου περίοδο, αρκετές γυναίκες απολαμβάνουν αυτή την προσωρινή διακοπή! 29 εβδομάδες αμηνόρροιας σημαίνει ότι είσαι στην 27η εβδομάδα! Έχεις αναρωτηθεί πόσο μεγάλο είναι είναι τώρα το μωράκι σου? Λοιπόν κυοφορείς ένα μωρό 34 εκατοστών από την κορυφή του κεφαλιού του έως την άκρη των ποδιών του. Το κεφάλι του έχει το μέγεθος ενός μικρού πορτοκαλιού.  Όσο για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, απλά ξεκίνα να τα φαντάζεσαι!

Η διατροφή σου

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς καλά;  Δεν είσαι η μόνη, σχεδόν όλες μας το έχουμε πάθει αυτό. Υπάρχουν όμως, μερικά κολπάκια που αν τα ακολουθήσεις, θα βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σου. Εάν υποφέρεις από παλινδρόμηση και καούρες που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς, τοποθέτησε παραπάνω μαξιλάρια και ανασήκωσε το προσκέφαλό σου.  Προσπάθησε να ελαφρύνεις το βραδινό σου και να μην πηγαίνεις για ύπνο με γεμάτο στομάχι. Εάν νιώθεις πείνα αργότερα, ικανοποίησέ την με ένα γιαούρτι, ένα μη-όξινο φρούτο ή μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης με μαρμελάδα.

Extra tips

Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού είναι ιδανικά αν γίνεσαι πρώτη ή ακόμη και τέταρτη φορά μαμά. Και αυτό γιατί αφενός οι έρευνες παρουσιάζουν συνέχεια νέες πληροφορίες  και αφετέρου οι μέθοδοι τοκετού εξελίσσονται συνεχώς.  Μέσα από αυτά τα μαθήματα, θα κατανοήσεις το σώμα σου  και τι συμβαίνει σε αυτό κατά τη διάρκεια του τοκετού, θα μάθεις τεχνικές χαλάρωσης για να μειώσεις το στρες!  

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.