Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

25η Εβδομάδα Κύησης - 2ο Τρίμηνο

Σε δύο εβδομάδες θα πεις αντίο στο δεύτερο τρίμηνο και θα μπεις στην  τελική ευθεία. Το μωρό σου έχει αρχίσει να αναπτύσσει την αφή του και εσύ μόλις μπήκες στην 25η εβδομάδα! Διάβασε εδώ, για το τι θα ακολουθήσει.

Τετάρτη, Ιανουάριος 2nd, 2019

Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η ανάπτυξη του μωρού

25η εβδομάδα κύησης: Είναι στιγμές που αναρωτιέσαι αν το παιδί σου κάνει μαθήματα σάλσα μέσα στην κοιλιά σου. Αυτή τη βδομάδα κύησης, το μωρό σου θα βρει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Να στριφογυρίζει πέρα δώθε και να χτυπάει στα τοιχώματα της μήτρας σου.  Αν παρ’ ελπίδα έχεις ένα ήσυχο μωρό, μην ανησυχείς, απλά δείξε την κατανόηση σου στη μητέρα που κυοφορεί δίδυμα! Το μωρό σου λοιπόν, ακουμπάει και σπρώχνει με τα χέρια του, κουνάει το κεφάλι του, κλωτσάει με τα πόδια του, ακούραστα. Δείξε του ότι είσαι και εσύ εκεί ακουμπώντας την κοιλιά σου.  Αυτή η ανταλλαγή «απόψεων» θα ισχυροποιήσει το δεσμό μεταξύ σας ακόμη περισσότερο.

Τι συμβαίνει στο σώμα σου

Το παιδί σου βλέπει όνειρα. Ναι από τώρα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι και τα έμβρυα μπορούν να ονειρεύονται. Έχει παρατηρηθεί  ότι, σε συγκεκριμένες φάσεις ύπνου, τα έμβρυα κουνάνε τα μάτια τους πίσω από τα βλέφαρα όπως ακριβώς και οι ενήλικες.

Εσύ κοιμάσαι καλά; Πολλές είναι οι μέλλουσες μητέρες υποφέρουν από προβλήματα ύπνου, εφιάλτες, ανησυχίες  καθώς και από την αντίληψη ότι ένα κακό όνειρο είναι προάγγελος μηνυμάτων. Παραμύθια! Ένα κακό όνειρο απλά αντικατοπτρίζει το πόσο καλή μανούλα πρόκειται να γίνεις. Ακόμη δεν έχει γεννηθεί και εσύ ανησυχείς!

Η διατροφή σου

Άκου την καρδιά σου. Και τη λαχτάρα σου για κάποιες τροφές! Κάποιες γυναίκες λένε ότι δεν ενδίδουν στην κατανάλωση κάποιων αγαπημένων τους φαγητών για να μην ενοχλήσουν το μωρό τους. Αλλά δεν είναι έτσι. Μπορείς να φας εκείνο το κάρυ που σου μύρισε γιατί πολύ απλά δεν θα επηρεάσει άμεσα το μωρό σου.  Εκείνο, θα δεχτεί μόνο την αρωματική επίγευση της τροφής που θα αλλάξει λίγο το μυρωδιά του αμνιοτικού υγρού. Παράλληλα, θα αισθανθεί την ευχαρίστησή σου και θα το κάνεις χαρούμενο. Μόνο μία υπενθύμιση. Οι καυτερές πιπεριές μπορεί να σας «επηρεάσουν» και τους δυο.

Extra tips

Οι αστράγαλοί σου πρήζονται; Το περιμέναμε! Έχεις δύο εναλλακτικές λύσεις. Η μία, να καθίσεις αναπαυτικά και να τοποθετήσεις τα πόδια σου κάπου ψηλά. Η άλλη, είναι να περπατήσεις. Το να ανυψώνεις τα πόδια σου βοηθά στην αποσυμπίεσή τους ενώ το περπάτημα βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος. Αν όμως δεις ότι πρήζεσαι στο πρόσωπο ή στα χέρια, επικοινώνησε αμέσως με το γιατρό σου. Αυτά, είναι πιθανά συμπτώματα προεκλαμψίας μιας πάθησης στην εγκυμοσύνη που σχετίζεται με την υψηλή πίεση.

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.