MyFeed Personalized Content
Τι να Περιμένεις κατά την Εγκυμοσύνη σου
Άρθρο
Προσθήκη στα αγαπημένα

25η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Βρεφική ανάπτυξη και διατροφικές συμβουλές

Δύο εβδομάδες απέμειναν στο δεύτερο τρίμηνο. Ετοιμάζεστε για τη τελική ευθεία. Διάβασε περισσότερα για αυτή την εβδομάδα παρακάτω.

2 λεπτά ανάγνωση

ΒΡΕΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Για την ώρα αναρωτιέσαι αν το μωρό σου κάνει μαθήματα σάλσα μέσα στη κοιλιά σου. Με τους αμέτρητους θεατρινισμούς του και τη συνεχή μετακίνηση του από τη μία πλευρά στην άλλη, αναπόφευκτα ακουμπάει ή χτυπάει τα τοιχώματα της μήτρας. Ακουμπάει και σπρώχνει με τα χέρια και τα πόδια του, το κεφάλι ακόμα και την πλάτη του. Θύμισε του ότι είσαι κοντά του, χαϊδεύοντας την κοιλία σου

Γραφικό ενός εμβρύου σε μέγεθος μικρού πεπονιού και του ομφάλιου λώρου σε μία στρογγυλή μήτρα.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Κοιμάσαι καλά; Μερικές μέλλουσες μαμάδες δυσκολεύονται, επειδή αρχίζουν να βλέπουν εφιάλτες σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης τους. Δυστυχώς αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί το άγχος ή τα προβλήματά μας, μας συνοδεύουν και στον ύπνο μας. Απλά να θυμάσαι αυτό – υπάρχει παραμύθι στο οποίο τα όνειρα δείχνουν προμηνύματα.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Άκου τη καρδιά σου. Και τις λιγούρες σου. Μερικές γυναίκες δηλώνουν πως δεν υποκύπτουν στις λιγούρες τους γιατί θεωρούν πως αν φάνε κάτι βαρύ όπως το κάρι θα αναστατώσει το μωρό. Δεν ισχύει! Το μωρό δεν προσλαμβάνει το κάρι άμεσα. Αντιλαμβάνεται μόνο τη μυρωδιά του μέσα από το αμνιακό υγρό. Οπότε συνέχισε να χρησιμοποιείς τα βότανα και τα μπαχαρικά που απολαμβάνεις και να ξέρεις ότι τώρα ίσως να δίνεις στο μωρό σου μερικά πρώιμα μαθήματα γεύσης που μπορεί να απολαμβάνει στους επόμενους μήνες όταν θα αρχίσει να τρώει στερεά τροφή.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι αστράγαλοί σου αρχίζουν να πρήζονται; Σου έχουμε μερικές εύκολες συμβουλές για να ανακουφίσεις το πρόβλημα σου. Υπάρχουν δύο λύσεις άκρως αντίθετες η μια από την άλλη. Είτε κάτσε κάτω και άπλωσε τα πόδια σου στο καναπέ. Είτε, βγες έξω και περπάτα! Η ανύψωση των ποδιών βοηθά στην ανακούφιση της πίεσης στα πόδια και τους αστραγάλους σου.  Το περπάτημα επιτρέπει στις γάμπες να ενεργοποιήσουν τη κυκλοφορία του αίματος και να μεταφέρουν το υγρό και στα υπόλοιπα μέρη του σώματος σου. Αν όμως ανησυχείς για το πρήξιμο, ή παρατηρήσεις φούσκωμα στο πρόσωπο ή/και στα χέρια σου, πήγαινε στο γιατρό σου άμεσα. Ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα ίσως να φανερώνουν την ύπαρξη προεκλαμψίας, ένα είδος υψηλής αρτηριακής πίεσης που συνηθίζεται στην εγκυμοσύνη.

MVP Logo

Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.

 • Club Benefits Icons_1

  EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ

  Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.

 • Club Benefits Icons_2Club Benefits Icons

  Συμβουλές μόνο για σένα

  Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.

 • Club Benefits Icons_3Club Benefits Icons

  Δωρεάν δείγματα

  Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.

 • Club Benefits Icons_5Club Benefits Icons

  Διαδραστικές εφαρμογές

  Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.