Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

23η Εβδομάδα Κύησης - 2ο Τρίμηνο

Το μωρό σου έχει τώρα μήκος 29 εκατοστά και ζυγίζει αρκετά περισσότερο από 550γρ. από το κεφάλι ως τα πόδια. Και έχεις ακόμα 16 εβδομάδες μπροστά σου! Διάβασε εδώ για την 23η εβδομάδα κύησης.

Παρασκευή, Ιανουάριος 4th, 2019

Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η ανάπτυξη του μωρού

23η εβδομάδα κύησης: Γνωρίζεις ήδη το φύλο του μωρού σου. Αν είναι κορίτσι, έχει ωοθήκες εδώ και λίγες εβδομάδες και ο κόλπος της τώρα είναι κοίλος. Αν είναι αγόρι έχει ήδη πέος και προστάτη, αλλά οι όρχεις του, που είναι μεν διαμορφωμένοι από το 2ο μήνα, βρίσκονται ακόμη στην κοιλιακή του χώρα. Μην πανικοβάλλεσαι, θα κατέβουν την κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν τη γέννησή του ή τις πρώτες εβδομάδες. Άλλη μία εκπληκτική αλλαγή είναι ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου διανέμονται σε αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε ως φαιά ουσία.

Τι συμβαίνει στο σώμα σου

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο στη μπανιέρα μπορεί να φαντάζει ιδανικό για μία έγκυο αλλά μπορεί να οδηγήσει στο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα των πρόωρων συσπάσεων. Επομένως, καλύτερα να μην το παρακάνεις. Μη βάζεις πολύ ζεστό νερό στη μπανιέρα. Και επειδή η πίεσή σου δεν είναι σταθερή, φρόντισε να είναι πάντα κάποιος τριγύρω, όχι στο μπάνιο αλλά μέσα στο σπίτι όταν αποφασίσεις να βυθιστείς σε αυτή την απόλαυση!

Η διατροφή σου

Μην ρίχνεις αλάτι στις πληγές,  λέει ο σοφός λαός.  Εμείς θα σου πούμε να μην το παρακάνεις με το αλάτι στα κρέατα, τα ορεκτικά, τις πατάτες. Πολλές από μας έχουμε την τάση να προσθέτουμε και έξτρα αλάτι στο φαγητό μας με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε δύο με τρεις φορές παραπάνω αλάτι από ότι χρειαζόμαστε. Οι γιατροί, μας συμβουλεύουν να είμαστε εγκρατείς, αλλά το να αποκλείουμε εντελώς το αλάτι από τη διατροφή μας είναι επίσης λάθος. Το νάτριο είναι απαραίτητο στοιχείο και εξασφαλίζει ισορροπία στην ενυδάτωση του οργανισμού. Αυτή η ισορροπία μπορεί να διαταραχθεί από τις ορμονικές αλλαγές  που συμβαίνουν στο σώμα της εγκύου. Απλώς, βάλε τόσο όσο. Για να αποφύγεις το πρήξιμο και την υπέρταση, μετρίασε το αλάτι στο φαγητό.

Extra tips

Είναι πολυ σημαντικό να ζητήσεις από τον σύντροφο σου να συμμετέχει στην εγκυμοσύνη σου. Ειδικά από δω και στο εξής. Παρακολουθήστε μαθήματα ανώδυνου τοκετού μαζί, συμβουλευτείτε από κοινού μια μαία, διακοσμήστε παρέα το δωμάτιο του μωρού σας. Φρόντισε να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί πριν τη γέννηση του μωρού σας. Βγείτε ραντεβού, μαγειρέψτε μαζί, μοιραστείτε τη μέρα σας τώρα που ακόμα δεν έχετε να φροντίσετε το μωράκι. 'Έτσι θα έρθετε ακόμα πιο κοντά.

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.