Μοιράσου το Άρθρο
X

39η Εβδομάδα Κύησης - 3ο Τρίμηνο

Έχεις αρχίσει να νιώθεις συσπάσεις και αναρωτιέσαι μήπως είναι η ώρα που περίμενες. Μην ανησυχείς, όταν έρθει η ώρα, θα το καταλάβεις! Διάβασε περισσότερα για την προτελευταία και 39η εβδομάδα κύησης, εδώ.

Κυριακή, Δεκέμβριος 2nd, 2018

Η ανάπτυξη του μωρού σου

Ενώ μένει για λίγο ακόμα μέσα στην κοιλίτσα σου, αποθηκεύει λίπος κάτω από το δερματάκι του, ώστε να μπορέσει να αντικρύσει τον κόσμο μετά από όλο αυτό το διάστημα που βρισκότανε μέσα στην όμορφη και ζεστή φωλίτσα του! Έχει σχεδόν όλο το βάρος με το οποίο θα γεννηθεί και ο χώρος για εκείνο μέσα στη μήτρα είναι πια πολύ περιορισμένος. Από ‘δω και στο εξής είναι πανέτοιμο να γεννηθεί, ακόμα κι αν γεννιόταν τώρα!

Τι συμβαίνει στο σώμα σου

Οι γυναίκες που γίνονται πρώτη φορά μητέρες, έχουν αμφιβολία για το αν θα καταλάβουν πότε θα ξεκινήσει ο τοκετός. Μην έχεις καμία αμφιβολία. Θα το καταλάβεις! Είναι πολύ λίγα τα μωράκια που γεννιούνται τόσο γρήγορα που η μαμά τους δεν προλαβαίνει καν να φτάσει στο μαιευτήριο. Από την άλλη, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, που οι περιχαρείς γονείς ξαναγυρνάνε από το μαιευτήριο με τη βαλιτσούλα τους στο σπίτι, γιατί σήμαναν το συναγερμό πολύ νωρίς. Προάγγελοι του τοκετού μπορεί να είναι συμπτώματα όπως, ναυτία, πονοκέφαλος, κόπωση. Μπορεί να δεις λίγο αίμα ή βλέννα στο εσώρουχό σου, ένδειξη ότι ο τράχηλος έχει διασταλεί. Αν έχεις συσπάσεις, τότε ο τοκετός έχει αρχίσει! Για να ξεχωρίσεις τις πραγματικές συσπάσεις από τις Braxton-Hicks, χαρακτηριστικό είναι ότι στις Braxton-Hicks η κοιλιά σφίγγει για πολύ λίγο και μετά χαλαρώνει σε μη σταθερό ρυθμό και σταματούν αν η μητέρα ξαπλώσει ή κάνει ένα ζεστό μπάνιο. Οι πραγματικές συσπάσεις, δυναμώνουν αν κάνεις ένα μπάνιο ή αν ξαπλώσεις, συμβαίνουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα όσο περνάει η ώρα, γίνονται ολοένα και πιο σύντομες. Εάν συμβαίνουν με απόσταση μεταξύ τους μικρότερη των 10 λεπτών, τότε είναι ώρα να πας στο μαιευτήριο!

Η διατροφή σου

Δεν έχουμε κάτι να σου πούμε! Ακολούθησε ότι έκανες μέχρι και σήμερα.

Extra tips

Κατά μέσο όρο ένα υγιές μωρό γεννιέται 52 εκατοστά περίπου και μεταξύ 3,3 και 3,4 κιλά. Οι αποκλείσεις βέβαια σε αυτά τα νούμερα μπορεί να είναι μεγάλες, κάτι που ο γιατρός σου θα το έχει ήδη δει σε προηγούμενους υπέρηχους! Επομένως, αν πρόκειται να γεννήσεις ένα ψηλότερο μωρό, σίγουρα θα το ξέρεις! Μην ξεχάσεις το νούμερο για το πρώτο του φορμάκι!

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.