Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

30η Εβδομάδα Κύησης - 3ο Τρίμηνο

Μεγαλώνει συνεχώς και προετοιμάζεται για τη μεγάλη έξοδο. Σε περίπου 10 εβδομάδες θα έχεις το μωρό σου στην αγκαλιά σου. Πέρασε γρήγορα ο καιρός ή κύλησε αργά? Κάθε μητέρα το βιώνει διαφορετικά!Δες εδώ τα πάντα για την 30η εβδομάδα κύησης.

Κυριακή, Δεκέμβριος 9th, 2018

Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η ανάπτυξη του μωρού σου:

Ωχ, τι ήταν αυτό; Το μωρό σου έχει λόξυγκα, αγαπημένη μανούλα. Ναι καλά διάβασες, το μωρό μπορεί να το πάθει αν καταπιεί πολύ μεγάλη ποσότητα αμνιακού υγρού. Και το αστείο είναι ότι εκτός του ότι θα νιώσεις ότι έχει λόξυγκα, μπορεί και να το ακούσεις!  Δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις, απλά να χαίρεσαι που το μικρό σου εκπαιδεύει την αναπνοή του και ετοιμάζεται!

Αυτή τη βδομάδα ολοκληρώνεται και ο σχηματισμός των γεννητικών του οργάνων. Βλέπει σαφώς καλύτερα, ανταποκρίνεται σε ηχητικά ερεθίσματα και προτιμά χαμηλής συχνότητας ήχους ή τη φωνή του μπαμπά για να αντιδράσει, κάτι που θα το παρατηρήσετε και στον υπέρηχο.

Τι συμβαίνει στο σώμα σου:

Θυμάσαι πόσο χαριτωμένο ήταν αυτό το φτερούγισμα στην κοιλιά σου που ένιωθες τον πρώτο καιρό; Μάλλον δεν νιώθεις και τόση ευεξία και αγαλλίαση τώρα. Γιατί το μωρό σου έχει μεγαλώσει αρκετά, το ίδιο και η μήτρα σου με αποτέλεσμα κάθε φορά που εκείνο κλωτσάει, να πιέζει με δύναμη μέχρι και τα πλευρά σου, που ίσως γίνεται ακόμα και επίπονο.  Η αυξημένη ροή αίματος, χαλαρώνει τους συνδέσμους, τις αρθρώσεις και τους μύες, κάτι που θα επανέλθει σύντομα μετά τη γέννα. 

Η διατροφή σου:

Εάν ακόμη εργάζεσαι, σύντομα θα πρέπει να αποχαιρετήσεις τους αγαπημένους σου συναδέλφους για να ξεκουραστείς και να προετοιμαστείς για τον ερχομό του μωρού σου.  Η άδεια τοκετού είναι μία καλή ευκαιρία, να επαναπροσδιορίσεις και το τι τρως. Τώρα που έχει ς περισσότερο χρόνο, αγόρασε φρέσκα φρούτα και λαχανικά για να λαμβάνεις περισσότερη βιταμίνη C που χρειάζεσαι για τις φλέβες και τις αρτηρίες σου. Η βιταμίνη C, βοηθά και στην απορρόφηση του σιδήρου, που θα σε βοηθήσει στην αναπλήρωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων!

Extra tips:

Κάνεις δουλειά γραφείου; Και όλη μέρα είσαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή; Και αναρωτιέσαι, αν αυτό είναι ασφαλές για την ανάπτυξη του μωρού σου; Έρευνες  έχουν αποδείξει ότι η έκθεση στην ακτινοβολία της οθόνης του υπολογιστή, δεν είναι επιβλαβής για την έγκυο ή το μωρό της. Επομένως, μην ανησυχείς!

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.