Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Πώς να επιλέξω μαιευτήριο;

Θέλω να αισθάνομαι άνετη και ασφαλής στο μαιευτήριο όπου θα γεννήσω. Διαχείριση του πόνου, επισκληρίδιος, συχνή διενέργεια περινεοτομών, προώθηση του θηλασμού… Οι προσδοκίες μου είναι πολλές και θα καθορίσουν την επιλογή μου.

Τετάρτη, Φεβρουάριος 3rd, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Από τον πρώτο προγεννητικό έλεγχο, ο γιατρός σου θα σε ρωτήσει σίγουρα σε ποιο μαιευτήριο θα γεννήσεις. Όντως, είναι καλύτερα να επιλέξεις νωρίς, γιατί από αυτήν την απόφαση προκύπτουν και άλλες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν: Η συνάντηση με τη μαία που θα παρακολουθήσει την εγκυμοσύνη σου, τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού…

Μπορούμε πράγματι να επιλέξουμε το μαιευτήριο μας;Φαινομενικά, η πιο απλή επιλογή είναι να επιλέξεις το μαιευτήριο που είναι πιο κοντά στο σπίτι σου. Έτσι, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή απρόβλεπτου γεγονότος (συσπάσεις, σπάσιμο των νερών…) δεν θα πρέπει να διανύσεις χιλιόμετρα! Το ίδιο ισχύει και για τις προγεννητικές επισκέψεις:Αν το μαιευτήριό σου είναι κοντά, θα γλιτώσεις αρκετή κούραση. Στην πραγματικότητα, όμως, έχεις δικαίωμα να γεννήσεις όπου θέλεις, ακόμα και στο μαιευτήριο ή το νοσοκομείο της πόλης όπου κατοικούν οι γονείς σου, 300 km μακριά από το σπίτι σου. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών μαιευτηρίων;Είναι καθαρά ζήτημα τιμής και κάλυψης από το ασφαλιστικό σου ταμείο.

  • Σε ένα δημόσιο μαιευτήριο, όλα τα ιατρικά έξοδα καλύπτονται 100%.
  • Στα ιδιωτικά μαιευτήρια, η κάλυψη εξαρτάται από το ύψος της τιμής που προβλέπεται στη σύμβαση με το ασφαλιστικό ταμείο. Θα πρέπει λοιπόν να πληρώσεις σίγουρα τα επιπλέον έξοδα (δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία). Επίσης, μπορεί να καλύπτεσαι - μερικώς ή ολικώς - από την ιδιωτική σου ασφάλιση: Ενημερώσου!

 

 

 

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.